Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozpisując się: chciałbym, aby każda osoba mogła nabić tekstowi tylko jedno "przeczytanie". Bo jest problem, ponieważ jeśli ktoś kliknie w mój tekst i napisze komentarz, to forum liczy każde odświeżenie, czy wyświetlenie tekstu, jako przeczytanie - w ogóle to nie przedstawia stanu faktycznego i nabija bajeczne cyferki (np. tylko dlatego, że autor odświeżył tą stronę ileś tam razy).

Uważam, że każda osoba jednemu tekstowi nie powinna móc nabić więcej, niż jedno "przeczytanie".

Opublikowano

jeśli odświeżam pamięć czytając wiersz w tomiku po raz drugi, trzeci trzydziesty, to przeczytałam ów wiersz raz, czy -dzieści razy?
papier nie liczy otwarć, a jednocześnie intyicyjnie zapisuje się nam w głowie, że czesto czytam coś od nowa lub często do tego wracam,
proponuję nie traktować tych liczb bardzo serio, ale jednocześnie z jakimś tam grubym błędem pokazują one jednak zainteresowanie czytelników, zwłaszcza kiedy róznica wejść na strony wierszy jest rzędu -set

salut! ;)

Opublikowano

A równie dobrze może to być sztuczne nabijanie sobie "czytań" przez autorów. Bywam na forum w nocy, kiedy, sądzę, jest mało czytelniików i zauważyłam , że jedna z autorek w ciągu 30 minut nabiła sobie 100 czytań. To nie jest normalne.

Opublikowano

to nie przeszkadza, przypadki zdarzały się, zdarzają i będą zdarzały, ale sądzę, że nie ma potrzeby robić z tego reguły i bić na alarm :)

przecież na ten przyklad zdarzało się tutaj i zdarza nadal, że ta sama osoba pod różnymi nickami komentuje sobie wiersze i prowadzi sama ze sobą dialog. no i cóż tam w tym złego, jeśli jej to pomaga jakoś, niech ta se będzie, pzecież nie ma tu konkursu z wygraną, więc ja się w ogóle dziwię, że takie rzeczy są solą w oku.
mnie bawią lub odczuwam je jako smutne czasem, tak z psychologicznego punktu patrzenia, ale nie tam, że mnie przejmują zaraz :D

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• kto ma oczko to niech mrugnie kto widoczny niech nią gniecie kto zaocznie miałby wśród niej wdzięk rozłożyć w bransoletkę   kto ma dziubek, niechaj wróbla precz wstręt daje auto'braniem kto dopuszcza, ciałem zrównać armat turę w ciągłość sprawną; któż nie zmusza się w atrament do warunków międzyrzecznych ciemnych ścianek nieraz danym wymalować wniosek sprzeczny    
    • @natalia Bardzo ciekawe opowiadanie, psychologiczne, obrazujące zachowanie młodego człowieka wobec swojej rówieśniczki, często niemiłe, rzadziej agresywne, pobudzające chęć odwetu dla takiego zachowania, zwłaszcza, gdy było się świadkiem podobnego zdarzenia lub nawet, gdy przydarzyło się nam coś podobnego osobiście. Nie mam zamiaru bronić takiego zachowania, ponieważ mają na to wpływ różne czynniki i okoliczności życiowe i zdarza się to w każdej ludzkiej społeczności. Zapewne jest w tym lekcja do przerobienia dla agresora, ale także dla osoby niemiłe nagabywanej. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czytając to zdanie moja wyobraźnia przedstawiła mi duże sklepowe okna wystawowe, a tam ukazane obietnice radości po udanych zakupach. Ogólnie mówiąc, każde okno, od zewnątrz lub wewnątrz potrafi wzbudzić ciekawość. @Domysły Monika Zwykle moc wiersza jest w samym tytule, który potrafi zaprosić do lektury. Taka melodia to zapewne pozytywne myślenie, a wówczas świat nabiera kolorów tęczy. Pozdrawiam!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@natalia Bardzo ciekawe opowiadanie, psychologiczne, obrazujące zachowanie młodego człowieka wobec swojej rówieśniczki, często niemiłe, rzadziej agresywne, pobudzające chęć odwetu dla takiego zachowania, zwłaszcza, gdy było się świadkiem podobnego zdarzenia lub nawet, gdy przydarzyło się nam coś podobnego osobiście. Nie mam zamiaru bronić takiego zachowania, ponieważ mają na to wpływ różne czynniki i okoliczności życiowe i zdarza się to w każdej ludzkiej społeczności. Zapewne jest w tym lekcja do przerobienia dla agresora, ale także dla osoby niemile nagabywanej. 
    • Rozjaśnia się. Świat budzi się z koszmarnego snu. Barwy są pełne. Powietrze lekkie.   Wszystko dzisiaj niesie obietnicę. Każdy w swoim oknie maluje nową wizję: Śmiech i taniec.   Czy radość dzisiaj wzmacnia? Czy przez nią każdy czuje się zjednoczony? Czy smutek ciągnie w dół? Czy jest pokojem bez drzwi i nikt nie wejdzie?   Gdzie rozkwitnąć, by móc się pomnożyć w radości na zawsze?   Znaleźć spełnienie, Otworzyć się na siebie. Stworzyć taką melodię, przy której... Tańczysz.            
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...