Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Proza - ambicje rosną :) konkurs?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem maila:
"Witam serdecznie,
chciałem zaproponować coś na kształt bieżącego tematu na forum prozatorskim - na wzór haiku / limeryków / trioletów. Pomysł rzucił kol. Dentman w którymś z rzędu komentarzu pod "wymazem" autorstwa kogoś mało ważnego. Chodzi mianowicie o to, aby na wyznaczony termin jak najwięcej bywalców działu prozatorskiego napisało i zamieściło swoje teksty na umówiony wcześniej temat. Akurat Dentman mówił o 6 grudnia, wprawdzie nie powstał jeszcze temat, ale - czy moglibyśmy liczyć na zamieszczenie tematu, kiedy już się zrodzi, na górze stosownej strony w niezaawansowanej prozie?
Jeśli nie to nie zawracam głowy :) jeśli tak, na pewno wdzięczność prozaików nie będzie znała granic. Zasygnalizuję sprawę także frau Tarkowski :)

Dziękuję ślicznie,
F. vel K."
----------------------------
Na Forum wisi temacik (pana Dentmana).

Miss Ewelina - to Twoja działka. Co planujesz?
Wiem, wiem... ale mogłabyś rozważyć ;)
pzdr. b

PS. Przy okazji: co z innymi konkursami, Mr Lechicki? Ty żyjesz...?

Opublikowano

ja już raczej decyzję podjęłam, wywieszam co chcą, ustalają reguły, wszelkie zasady i piszą :)

co do konkursu limerycznego to... w piątek? jak Ty dostępny jesteś Bezet? Mi dziś co chwila net pada więc nie wiem kiedy będę

Opublikowano

mam już kabelek, wolny bo wolny, ale chodzi, gorzej że grypa jakaś nade mną ;)
ale damy radę.
Ewelina dzielnie walczysz - widziałem, ale nie pozwól im więcej niż po jednym dziełku zamieścić, no i ogranicz objętość np. 2500 znaków (czyli 1 strona), bo kto to przeczyta ;), acha i termin wieszania odpowiednio wcześniej, skoro 31. 12 rozstrzygnięcie (kilka dni na narady musi być).
trzymajcie się cieplo - mnie mróz służy :D
b.

Opublikowano

nie można ingerować w tytuł bez porozumienia z autorem, no co Ty Piotrek?
co najwyżej literówki, czy ortografy poprawiać, ale to już chyba nadużycie. To że Tobie się nie podoba, nie znaczy, że dla autora jest bez znaczenia. Skoro chcesz zmienić, to spytaj go o zgodę :)

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wybacz, ale pisanie wierszy tutaj, czy wydawanie je w tomiku poezji nie powinno być różne. Takie ozdóbki nie dotyczą wiersza - tylko sposób na wyróżnienie go spośród innych tytułów. Gdybym pozwalał na takie samowolki, to mielibyśmy tutaj pełno takich:
-----------------------------------------------------------------------------------
===tytuł==== |
---------------------------------------------------------------------------------
=---++tytuł++---= |
-----------------------------------------------------------------------------------
+++++tytuł+++++ |
***tytuł*** |
#tytuł# |
------------------------------------------------------------------------------------
itd.

Czy tak byłoby ładnie?
Wygrywa więc ten który wymyśli ładniejszą ozdóbkę?
To bez sensu. Nie ingeruję w wiersz, ale w to co jego nie dotyczy...

Pozdrawiam serdecznie
Opublikowano

No to właśnie taki usuwam. W przypadku wiersza: "inedita.złamane" kropki nie ruszę ;)
Ale w tym przypadku: "o--n--a", jak już ma mieć jakieś znaczenie, to może lepiej "o-n-a"?
:)

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Teraz zaglądnijcie na forum P i tam jest baaardzo ciekawy tytuł :)
"aniele :))))))))))))" - może to jest takie mniej rygorystyczne forum, ale jak wszyscy - to wszyscy :)
Możecie zmienić :) Chyba, że wolicie aby zostało tak jak przedtem. Później odezwą się pewne głosy (czego jestem pewien): "Ja miałem tylko takie ** i mi wykasowaliście, a on miał: ':)))' i jemu zostawiliście". Hmmm... już kiedyś poruszałem chyba podobny problem :)

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Witam,

Ponieważ są wśród naszych Czytelników i tacy, którzy w ogóle nie wchodzą na Forum, bo po prostu np. nie wiedzą "do czego to służy", "nigdy nie spotkali się", a warto ich zainteresować tym Turniejem, dodałem na stronie głównej informacje o nim.

Dodałem również niezbędne info dla nich w post:
(http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?pid=92418#92418)

Jeżeli to wadzi inicjatorom Turnieju to można śmiało mój "dodatek" usunąć.

Pozdrawiam,
a.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• powabna to wciąż staruszka choć setką nabrzmiały jej biust stulatek żwawo oniemiał wstrząsnęła nim miłość i chuć     porzucił laskę z wigorem poprosił babcię o rękę uśmiechnął szczękę sklejoną w podzięce dostał coś więcej     aż kiedyś zeszli złączeni w trumnie ich razem złożono nie tylko zawsze w rocznicę nagrobek się rusza ponoć    może to prawda faktycznie często aniołek nijaki kolejny całkiem rozbity znowu rodzina zapłaci?
    • Mówił kaczor do strusia podziwiając kaczki czemu nie chcesz wstąpić do naszej paczki zobacz ile tu na ciebie czeka pięknych lasek a ty cicho siedzisz i chowasz głowę w piasek Pewien indyk w przepiórce był tak zakochany że chciał jej pisywać wyłącznie same peany nie miał tylko czym choćby i gęsim piórem nabazgrał więc  strofy jak kura… pazurem
    • Zagęszczenie totalne, niem czy człowiek potrafiłby to zaśpiewać. 
    • @Jacek_Suchowicz Dla młodych ludzi - wojna to coś niewyobrażalnego. Czasami słuchają o niej, jakbym opowiadała jakąś "straszną bajkę", która nie ma prawa się powtórzyć. Dziękuję!  @Robert Witold Gorzkowski Oczywiście, że tak! My nigdy nie oddamy ich bólu, bo go nie odczuwamy. Nasze pisanie jest skierowane do obserwatorów, ku przypomnieniu, co się dzieje w Ukrainie. We Wrocławiu była manifestacja przeciwko działaniom Izraela, może niezbyt liczna ale za to bardzo głośna. Zastanawiałam się, kiedy ostatnio społeczność europejska protestowała przeciwko działaniom Rosji w Ukrainie np. pod ambasadami Rosji, mam wrażenie, że wszyscy zamilkli. Zapomnieli? Nie chodzi mi o polityków. Nacisk społeczny na rządy w państwach demokratycznych czasami przynosi efekty. Moi ukraińscy przyjaciele i część rodziny - obywatele naszego państwa, są mi za te próby przypominania o wojnie wdzięczni. Dziękuję i pozdrawiam.   @Andrzej P. ZajączkowskiBardzo dziękuję! 
    • @Leszczym i git, trzymaj się siebie, ja ino wyrażam opinię moją, sam wiesz ;)) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...