Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

DO ADMINISTRACJI

Rekomendowane odpowiedzi

Autor o nicku Rithi Stępelek obraża osoby prywatne tekstem o tytule ,,co wolno wojewodzie to nie tobie" . Nie dość że łamie tym regulamin forum to kodeks postępowania karnego za co grozi 5 lat pozbawienia wolności. Albo administracja szanowna śpi albo ma gdzieś wybryki tego autora. Satyrę pisze się i publikuje jedynie o osobach publicznych. Albo administracja przystopuje owego autora albo powiadomię o zsistniałym fakcie organa odpowiednie. Nieistotne kogo dotyczy ten tekst jest złamaniem regulaminu i prawa. Ja też mam satyry ale na prawie się znam. Więc proszę o ustosunkowanie się do wyżej wymionego tekstu i wyciągnięcie konsekwencji przewidzianych regulaminem. Dodatkowo w dziale Haiku wyzywa ludzi od idiotów i półgłówków tytuł tego arycydzieła ,,Idiota?!?" . Mnie na bank byście wyrzucili za takie słowa jakimiś względami ów autor cieszy się u ADMINISTRACJI?? ? Bo u policji internetowej na pewno nie. Albo zostaną wyciągnięte konsekwencje albo ja osobiście powiadomię te organa i zamkną forum.

W warsztacie ten tekst jest i wszystkich piszących obraża na forum wyzywając ich zresztą podałem tytuł i autora. Może reszta ma gdzieś to że psychol ich obraża ja nie. Istnieje innstytucja tzw policji internetowej zamkną forum by się przyjrzeć sprawie najmniej na m-c bo mają takie procedury. Facet złamał prawo karne i to zapisane jest choćby nawet wykasował. W haiku wyzwał piszących od idiotów i głupków to ma być poezja? Gdyby to tyczyło osób publicznych nic bym nie zrobił jednak to wszystkich dotyczy piszących na forum pana też. Ten cały Stępelek za dużo sobie pozwolił a że na prawie karnym się nie zna to i bzdurę tą wpisał. Na innym portalu moment i administrator by go wygnał. Ja satyrę polityczną napisałem to miałem kłopoty ten typ obraża osoby prywatne kpi z godności i sieje nietolerancję. Za ten tekst jak napisałem kpk przewiduje 5 lat i grzywnę do 20 tys pln. Nikt jemu nie zabrania pisać o bogu itp ale tym tekstem wszystkich obraził. Jeśli nawet wykasował ja mam skopiowany tekst i nie odpuszczę. Jak ja bym coś takiego opublikował dostałbym kopa. Czy to ksw mma jest czy forum poetyckie? Niech ogłosi się facet bogiem co mnie to obchodzi ale obrażanie ludzi jest przegięciem. Ten jego trkst tyczy wszystkich którzy go krytykowali w komentarzach i nie tylko. Dziwi mnie właśnie to, że administracja nie przyhamuje takich nawet nie ma opcji Zgłoś nadużycie. Satyry się pisze o polityce itp lecz nie o prywatnych osobach. Facet głosi dziwne teksty o wierze a jak cham postępuje. Administracja chyba głucha i ślepa jest.

Wiele osób pisało że coraz gorzej się robi na forum a dzisiaj efekty widać. Na żadnym szanującym się portalu poetyckim nie widziałem czegoś takiego. To jest ring KSW MMA a nie forum poetyckie. Bluzgi, wyzwiska, ogólne zdziczenie brak tylko ojca dyrektora. Ono sumka może być nawet większa jak ktoś wie co ma zrobić i dowalić można kpk jak nic. To forum przypomina autostrady niby są a nie ma:-) i tak to leci aż pieprznie w gruby metalowy słup.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie kapuję tego "Spokojnie, powolutku"... Czyj to interes?
Pan coś chyba wie, tylko że język za zębami. W sumie chrzanić to. I po wtóre: skasować nazwy działów!
Niech Pan powie, angello czyta to czy puścił twora w samograja?

?!?

Stan prawny: luty 2011r. Tekst jednolity kodeksu karnego

Art. 212.
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

http://www.poezja.org/poeci/95103/anastazja85

!?!

Groźba bezprawna – groźba popełnienia przestępstwa na szkodę zagrożonego lub osoby jemu najbliższej, wzbudzająca [u]uzasadnioną[/u] obawę, że będzie spełniona, a także groźba spowodowania postępowania karnego lub rozgłoszenia wiadomości uwłaczającej czci zagrożonego lub osoby jemu najbliższej.

Nie stanowi groźby zapowiedź spowodowania postępowania karnego, [u]jeżeli ma ona jedynie na celu ochronę prawa naruszonego przestępstwem[/b[.[/u]

Definicję groźby bezprawnej można skonstruować na podstawie art. 115 § 12 (Groźbą bezprawną jest zarówno groźba, o której mowa w art. 190, jak i groźba spowodowania postępowania karnego lub rozgłoszenia wiadomości uwłaczającej czci zagrożonego lub jego osoby najbliższej; nie stanowi groźby zapowiedź spowodowania postępowania karnego, [u]jeżeli ma ona jedynie na celu ochronę prawa naruszonego przestępstwem[/u]) oraz art. 190. § 1. (Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.) Kodeksu karnego.

Groźba bezprawna [u]polega na zagrożeniu wolności człowieka od poczucia zagrożenia[/u]. Istotne jest (w odróżnieniu od groźby karalnej), że zagrożenie nie musi być związane z obawą popełnienia na pokrzywdzonym czynu przestępczego, wystarczające jest, że zachowanie sprawcy (tj osoby grożącej) powoduje poważną i uzasadnioną obawę, strach.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Gro%C5%BAba_bezprawna

[color=blue]Niniejszym oświadczam, że osoba kryjąca się za nickiem anastazja85 wraz z wieloma innymi, naruszającymi moje dobra osobiste po myśli art. 23. i 24. Kodeksu Cywilnego, nękają mnie i wywołują we mnie poważną, i jak czytać uzasadnianą obawę, wręcz strach. Kategorycznie żądam zaprzestania owych naruszeń wskazanych przeze mnie przepisów prawa cywilnego i karnego.