Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 8 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 A ja tu zamiatam. I zamiatam... A wiatr mi tu nawiewa. I nawiewa... Kobiety przepojone rozlanym Światłocieniem Przechodzą Przez szyby Męskich okamgnień A ja tu zamiatam. I zamiatam... A wiatr mi tu nawiewa. I nawiewa... Przystanki niechciane Szepczą kioskarzom O alejach zaspanych I wczorajszej nocy Bez czułości A ja tu wciąż zamiatam. I zamiatam... A wiatr mi tu nawiewa. I nawiewa... Ktoś zatańczył I wszedł do tramwaju Jaka szkoda że deszcz... A ja tu zamiatam. I zamiatam...
pan_ktotam Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 "Jaka szkoda że deszcz" - to tak ironicznie? czy występuje tu negacja deszczu???
Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 8 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 ironicznie :) "zobaczyłem" kilka tych zdań jadąc dzisiaj rano zatłoczonym tramwajem ;) pomyślałem: a gdyby tak widzieć to wszystko z oddali?
pan_ktotam Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 w takim razie napiszę, że dobry wiersz...... pozdr. /pan ktotam
Jacek_P. Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Joj! Ale mi się podoba! Ni ma rymów, a takie to melodyjne i obrazowe! I te kobiety! One tak bardzo przechodzą - mniam! No i co? Na nic się zda zamiatanie. Wiatr i tak nawieje. Pozamiatane mamy Panowie! Pozdrawiam z uznaniem. Ja.
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Meski wiersz, fajne sa takie "płciowe". koncowka extra, pozdrosy włodkosy ;)
majkaa_m... Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 klimat świetny, szczególnie mi podchodzą męskie okamgnienia kłaniam się Maj
Black Field Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 "Przystanki niechciane Szepczą kioskarzom O alejach zaspanych I wczorajszej nocy Bez czułości"- jesli caly wiersz ujmuje, to ta zwrotka (mnie) najbardziej. jak ktos juz tu napisal, bardzo obrazowe i bardzo dobre. milego dnia
Rekomendowane odpowiedzi