Tomasz_M Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Pierwsze spotkanie w ten pierwszy dzień Oczarowany wracając przez miasto starym tramwajem nie mogłem uwierzyć bo sen się przede mną tak rzeczywisty w szarym mieście stawał. Z każdym kolejnym jakby nagle, znienacka dniem, tak bez ostrzeżnia, magik milionem kolorów ogromnym farby kubłem zalewał mój świat. Bez wątpienia właśnie tamtego październikowego dnia zmieniło się wszystko zmienił się świat zmieniłem się ja. Nic już nie będzie takie jak było. Tyle się przez ten czas budowało, tyle burzyło, tak długo się żyło. I jak to możliwe, żeby bez siebie? Bez siebie, kiedy bez siebie nie można? Kiedy tyle wspólnych przeżyć, doznań... Jak można było się wcześniej nie poznać? Kiedy wszystko dookoła krzyczy: To dla was! To Wy! To Wy! Wy macie być razem! Tak krzyczy! To My! Myślałem, że to źle, że źle tak od razu że błąd tak szybko. Nie miałem obrazu tego co najpiękniejsze, nie miałem. Jak to możliwe, że nie wiedziałem, Jak mogło tak być że Ciebie nie znałem? Jak? Dzisiaj już wiem... Że właśnie z Tobą, że teraz, że dziś, że tylko przy Tobie, dla Ciebie chcę być Śnić razem z Tobą ten piękny sen Razem z Tobą, na pewno to wiem!
mefisto35 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 To poezja jest??? Tam niżej dział dla tego jest.
Servus Suus Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Ave Tomasz! Na początku odniosę się do wypowiedzi Mefista. Poezja to nie tylko rymy, to przede wszystkim słowa. Jeśli autor chce naśladować prozę - wolno mu. Natomiast przechodząc konkretnie do utworu, to osiądź nad nim jeszcze kilka dni. Niestety czegoś mu brakuje, zwłaszcza od pierwszego licząc od końca "jak." Powodzenia!
mefisto35 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Owszem podobno wszystko jest poezją ten teks można zaliczyć do tzw prozy poetyckiej, tylko autor musi więcej tej poezji w to włożyć. Napisz to w dziale Z to poczytam by poprawić sobie humor komentarze.
Rekomendowane odpowiedzi