Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstawaj seksu nie będzie
ja mam piwo i mecze
więc wstawaj seksu nie będzie
ty masz wnuki i dzieci
i nie mów,że służącą jesteś
kasę ci daję
i patrzysz na seriale,,.
gdybym miał lat 43
to jeszcze chciałoby się mi
teraz to tylko piwo mi się śni
a nie Ty
butelkę wolę pocałować
bo na wiagrę mi szkoda..
i nie wiem o co ci chodzi
trzaskasz drzwiami i wychodzisz
w naszym wieku to seks szkodzi
lepiej myśl co na obiad zrobić
bo chłop z roboty przychodzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @lena2_ Gdyby wszystko było takie proste... Są czasami takie wybory, wobec których nawet sumienie jest bezradne. Ono jest wypadkową wpojonych nam w dzieciństwie zasad i granic, które bardzo często nijak nie przystają do realnych sytuacji i decyzji. Tak jak prawo w kodeksach - jest jakąś strukturą, jakimś systemem normatywnym - a potem przychodzi konkretny przypadek, który w żaden sposób nie da się do niczego dopasować. Wystarczy popatrzeć, jak wiele dramatów dzieje się na rozprawach w sądach rodzinnych (wiem, że wiersz nie o tym, ale jakby o odpowiedzialności?) Natomiast wśród ludzi zaobserwowałam dwie postawy. Jedni dokonują wyboru idąc za jakąś wytyczną (wybierając z zakodowanych w sumieniu ten a nie inny imperatyw moralny) i nic ich dalej nie obchodzi. Można żyć dalej na tęczy i nie oglądać się za siebie. Inni widzą całą rozległość sytuacji, te miejsca, które nie pasują i nie dają się jednoznacznie przypisać do żadnego schematu, wieloaspektowość - i zmuszeni do podjęcia decyzji, pewnie ją podejmują, ale będą bardzo długo cierpieć.
    • @Wędrowiec.1984 Czytelnik ma pełne prawo odbierać tekst na swój, zawsze słuszny,  sposób, a autor ma prawo milczeć, bo co miał do napisania, już napisał, a różnorodność interpretacji jest zawsze autorowi miła.  Pozdrawiam i dzięki za obecność. 
    • @Berenika97 O krukach i wronach również czytałem, że to bardzo inteligentne zwierzęta. Przykład z rzucaniem orzechów pod koła samochodów, by zostały rozjechane, po czym czekanie aż zapali się czerwone światło, by zebrać miąższ, jest bodajże ogólnie znany.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dwuznaczny tekst, bo można zrozumieć go tak: Ginekolog przyjmujący wyłącznie piękne i zadbane kobiety, przez co ładniejsze od żony, więc ta idzie w odstawkę; Ginekolog przyjmujący wyłącznie takie pacjentki, przez których przyjmowanie podchodzi w sposób zawodowy również do swojej małżonki.
    • @Wędrowiec.1984   Czytałam też o wpółpracy międzygatunkowej. Jak kruki pomagają wilkom, siadają nad norami zajęczymi  i przywołują wilki - pełnią rolę wywiadowców. A wilki zostawiają im resztki ze swojej uczty. :) Zafascynowało mnie to kiedyś. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...