Łukasz_Rivarius Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Stawiam swe stopy na krystalicznym jeziorze Moja twarz odbija sie w jego tafli Jego blask bije mistycznym strumieniem światła W zachodzie słońca każda kropla lśni jak diament Atmosfera wolności rozpostarła sie na całą ma duszę Ezoteryczna magia krąży nade mną Iluzja eterycznego blasku rodzi sie w mych czystych jak łza myślach Przestrzenną muzykę sumienia zagłusza tylko szum jeziora grzechów Brzask nadziei powstaje z popiołów zobojętnienia Me Oczy otwarte są na ból Współczucie krąży we mnie ...pożera mnie od wewnątrz Statek smutku odpłynął bez powrotnie Mrok nocy przeminął...wyjrzały promienie wiary Wiary która zwiastuje nadejscie lazurowego jutra Archaiczny zegar podłego losu przestał działać Demoniczny zegarmistrz nie poradził sobie z nim
Gość Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 "Stawiam swe stopy"... widać podmiot miał wybór między swoimi a nieswoimi stopami. A jaka różnica: "Stawiam swe stopy na krystalicznym jeziorze Moja twarz odbija sie w jego tafli" "stopy na krystalicznym jeziorze twarz odbija sie w tafli" ? Słowo-oszczędność.
mefisto35 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Stawiam swe stopy.... Wiadomo, że są twoje więc swe zbędne. Przydałoby się to powersyfikować, na strofy rozbić.
Anna_Para Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Mam Autorowi za złe literówki, wyżej wspomniane "me", "swe" i w ogóle - brak dbałości i szacunku dla tekstu. A przy okazji - dla czytelnika. "Jezioro" - wielką literą, a "marzeń" - już małą. Pozdrawiam, Para:)
Roklin Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Za dużo skomplikowanych metafor, w których gubi się treść i sens wiersza. Poradzę Ci coś: zanim wyślesz wiersz, odczekaj dłuższą chwilę i przeczytaj go, by sprawdzić, czy dobrze brzmi, bo trzy pierwsze wersy aż zgrzytają. Pozdrawiam Roklin
Rekomendowane odpowiedzi