Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Waldemar_Talar_Talar dziękuję cieplutko:)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zgadzam się, że natura replikuje wzory na różnych skalach, ale nawet w skali Ziemi nie powiela wszystkiego w identycznym schemacie — a co dopiero w skali Wszechświata. Dla mnie to raczej dowód, że my, choć zbudowani na podobnych zasadach, nie zajmujemy żadnego uprzywilejowanego miejsca. Mamy natomiast szansę, by uczyć się i rozumieć.
    • @Leszczym @bazyl_prost Tak i to też w pewien sposób nam mega utrudnia opisowość wielu zagadnień. Weźmy takiego agnostyka. Są różne etapy człowieka. Raz wierzy, innym razem nie wierzy, poglądy ulegają zmianom. I może być wierzący który po 20 latach wiary dochodzi do wniosku, że jest jednak agnostykiem. A może być ktoś kto przez 30 lat życia jest agnostykiem. I wiele sytuacji i kombinacji. A opis generalizuje. Wiele opisów tak czyni. To bardzo komplikuje i to szereg diagnostyk, opracowań, opisów i podsumowań. No niestety też tak jest.  @Tectosmith Zgadzam się, że nie musi. Pozdrawiam :)
    • @Leszczym Chodziło mi wyłącznie o zaznaczenie, że doświadczenie subiektywne nie musi oznaczać bycia w centrum wszystkiego. Dalsze wnioski każdy może sobie poukładać po swojemu. Z mojej strony to już wszystko.  Pozdrawiam serdecznie.   
    • Witaj -  czekam na światło które na pewno gdzieś jest - zawsze warto czekać - a nóż zaświeci dobrocią -                                                                                                                      Pzdr.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...