PAT. SWA. Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Chciałam ci napisać list na płatku róży lecz płatek opadł, nie wytrzymał tej burzy Chciałabym ci napisać list na papierze lecz papier mi zabrali zwyczajni żołnierze. Chciałam ci napisać list na kawałku drewna ale już nie jestem tego taka pewna.
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 trochę pamiętnikowy kawałek, ale, jak dla mnie, przełykalny. pozdrawiam
NOWA Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 A dla mnie całkiem sympatyczny. Szkoda, że chęć do napisania minęła. Pozdrawiam:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 no przecież nie napisałem, że nie sympatyczny, tylko że taki trochę jak te wierszyki, które kiedyś młodzież wpisywała sobie do pamiętników i wbrew pozorom, właśnie z tego powodu może być sympatyczny, bo teraz to chyba tylko esemesy piszą, co?
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 znalazłem w sieci coś takiego: Bąkowska Józefa List Chciałam list pisać do ciebie Na listku róży, Lecz listek mógłby zaginąć W chaosie burzy; Chciałam na skrzydłach motyla Złoconym wzorem Pisać do ciebie, lecz motyl Ginie wieczorem. Chciałam list oddać zdrojowi W górach szumnemu, Ale zdrój mógłby list odnieść Komu innemu; Więc chciałam list rzucić z gwiazdą W dół spadającą, Lecz duszę by twą paliła I tak gorącą! Chciałam znów list mój zaczepić O błysk na niebie, Ale się pałam, by piorun Nie zabił ciebie! I tak nie zjawia się poseł Dosyć bezpieczny, A list mój leży do ciebie Taki serdeczny. Bardzo jestem ciekawy, czy to przypadek, czy świadome zapożyczenie :)
PAT. SWA. Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 TYLKO ŻE JA GO NIE ZNAM TEGO WIERSZA, JEŚLI MYŚLISZ ŻE TO PLAGIAT TO SORKI ALE SIĘ MYLISZ
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 W żadnym razie :)))))))))))))))) Odbierz pocztę, myślę, że możesz się uśmiać ;))))) Bo ja się śmieję... z samego siebie :)))) Cześć
Rekomendowane odpowiedzi