Stanisław Kamykowski Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 palca opuszkiem na którą dróżkę zaczniemy walca w nieznanym kroku trącisz obłoku wirującym dym płomień osiądzie w gałęziach wątle zmieni zieleń w cień wiatrem grzechocze liście ochocze niosą twój tren jesień nastaje czas lasu skrajem ścieli nam dzień spacer promieni zniknie bez cieni pora na sen źrenic kotarą okryci parą będą nas mienić w lśnieniu tych słów już jeden duch brzask uwiedziemy
Magda_Tara Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 :)))) uwiódł mnie ten walc. dobrego Roku Dwunastego! :))
sława_zaczek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Stanisław Kamykowski Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 poczuwasz się do bycia brzaskiem? dziękuję i nawzajem :)
Stanisław Kamykowski Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 mam wrażenie, że momentami mylę kroki... podobieństwo melodyczne niezamierzone-dziękuję i również udanego roku :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 nim mój palca opuszek lekko muśnie jej brzuszek zanim porwie szaleńczy nas rytm będę grzeczny łagodny wyprasuje sam spodnie spod żelazka nie wzniesie się dym poodkurzam fotele nawet łóżko zaścielę i kominek wyczyszczę jak chcesz gdy zobaczysz olśniona wpadniesz w moje ramiona szepcząc bierz mnie bierz słodki zwierz ale czy będzie tak na pewno?
Spółka Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 sprawnie w rytmie walca :) pozdrawiam. S.
Anna_Para Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Ale urokliwie, Stanisławie. Mam wrażenie, że w tym wersie jest o jedno "m" za dużo? wirującym dym Zrobiłabym "wirujący dym"... Ale może nie rozumiem składni, jaką sobie tu obmyśliłeś? Cieplutko, na palcach, pozdrawiam, Para:)
Ewa_Kos Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 wypisz, wymaluj walc jak trzeba:) Podoba się:)) wszystkiego najlepszego w tym nowym 2012! E.
Grażyna_Kudła Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Urokliwie, a nawet uwodzicielsko. Podobasia zostawiam i noworocznie pozdrawiam. :)
halcia Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Stasiu Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2012:)
Stanisław Kamykowski Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 lekko spóźniony, dziękuję za pozostawienie śladu - życzenia odwzajemniam :) Anno - masz rację, ale gdy się zorientowałem i przeczytałem na głos uznałem, że tak zostanie. Moim zdaniem obie wersje mają poprawną składnie. w tej powyższej dodając w domyśle "trącisz obłoku/(im) wirującym" pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi