Paulina Pietrzak Opublikowano 27 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Duszę w sobie namiętność Pragnienia Z nonszalancją rozstawiam po kątach Wkładam we wskazówki zegarów By czas trzymać przy sobie W kieszeni podręczny słownik marzeń Który daje tylko cierpienie Ciągłe dzwonienie telefonów... W każdym pokoju ktoś woła Zamknięci w czterech ścianach Przyglądają się lustrom Natarczywie szukają drzwi bezustannie błądząc Marne narządy ludzkich ciał Zawładnięte pożądaniem Szukają ujścia Spełnienia w niedorzecznej rzeczywistości...
Agnes Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 proszę poprawić : lustrOM ogolnie wiersz spodobał mi się , choć nie mogę powiedzieć zebym była zachwycona, nie ma tu jak dla mnie metafor, ale temat dość zgrabnie ujęty... czy to Pani debiut u nas??jeśli tak to nie najgorszy przyznaję pozdrawiam Agnes
Paulina Pietrzak Opublikowano 27 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Tak to mój debiut....hmmm a czy dowiem się jak poprawić??I niech nikt nie mówi do mnie Pani bo za młoda jestem zdecydowanie:) Pozdrawiam
Agnes Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 radzę nie poprawiac a raczej napisac coś nowego, przynajmniej ja nie mam pomyslu na poprawki, czytac dużo wierszy i pisac ,a badzie dobrze pozdrawiam Agnes
Pat_M_fan Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem.Aż nie wiem co napisać=)
Paulina Pietrzak Opublikowano 27 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Chodziło mi o poprawienie wyrazu:)
Jacek_P. Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Paulinko, Słonko, popraw to "lustrą". To częsty błąd. Ludzie wiedzą, że mówi się "idę drogą", a nie idę drogom", i potem już wszędzie wstawiają to "ą" czy trzeba czy nie trzeba. Przyglądamy się lustrom, chłopcom, tramwajom. To jest celownik, a nie narzędznik. Twój wiersz całkiem mi się podoba. Udany debiut. A gdyby tak pragnienia rozstawiać po kątach, zamiast odstawiać? Odstawianie kojarzy mi się raczej z liczbą pojedynczą. A z rozstawianiem, nabrałoby dodatkowo drugiego podtekstu? Pozdrawiam serdecznie
Paulina Pietrzak Opublikowano 28 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Kurde no:( Powiedzcie mi prosze w co wejść żeby poprawić to słynne już "lustrą":) Bo ja nie mam pojęcia...a czy zmienić na rozstawiam,rzeczywiście nabier duznaczności...jak tylko dowiem się jak moge poprawić bład natychmiast to zrobie:)
Paulina Pietrzak Opublikowano 28 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Dobra doszłam sama:)
Rekomendowane odpowiedzi