Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Strach

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• fajne   gdy blaknie granat nocnego nieba wiankiem kolorów budzi się ranek zmęczone sny w łóżeczkach leżą codzienność kusi jakimś nieznanym ...  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ja też mam działkę budowlaną na wsi od 1991. Krowy już tam dawno temu zniknęły i wszelki inwentarz. Teraz nie opłaci się jednej trzymać. Jak ktoś decyduje się na hodowle to już specjalizacja i ma ich wiele. Kur też nikt nie trzyma, bo rozgrzebią podwórko i brzydko wygląda. Kupuje się przez internet lub w sklepie tak samo jak w mieście.   Ja też się chciałem tam przenieść, ale plany pokrzyżowała mi niepełnosprawność i choroby. Teraz nie ma już mowy o tym, choć teren jest przepiękny w parku krajobrazowym. Wszędzie wokół duże lasy.
    • Ładnie. Wiosnę każdy kocha :) Pozdrawiam serdecznie.
    • @andreas No słuchaj świetne...tym bardziej że twój talent w całej swej krasie... (werble)        

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

u mnie rozbłysnął... Aj zaszczyt to dla mnie Pozdrawiam  @Rafael Marius Z przyczyn "cichy świat" przeniosłam się na wieś.. Lament - fuj co ty zgłupiałaś krowy, świnie, kury sam smród. Wiesz co widzę dookoła .. Przestrzeń i żadnej krowy, ale z tego co zasłyszane ( bo już chyba swojska jestem baba) to rdzenny rolnik tylko dziewczę z dobrego hektara .  E tam jakby nie patrzył to czy kiedyś czy teraz człowiek bywa pazerny.    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Liczba osób zatrudnionych w rolnictwie systematycznie spada. Obecnie gdzieś 7-8 % populacji. Ludzie na wsi zajmują się czym innym, zatem i hektary dotyczą tylko niewielu. Z drugiej strony proces konsolidacji gospodarstw rolnych wciąż trwa i często dokonuje się to poprzez małżeństwa, a dlaczego by nie?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...