Wiktor Kwieciński Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Fale leniwie wsiąkają w piasek Ich życie kończy się u mych stóp Bracia i siostry je szumnie żegnają Do ran przykładając sobie sól Gdzieś z niedaleka słyszę dźwięk skrzypiec Smutny - kto taką melodię gra? Patrzę dokoła, nikogo nie widzę Czy to skrzypce, czy może głos fal? Podnoszę rękę na wysokość czoła Próbując odnaleźć drugi brzeg Co zginął gdzieś w niebieskich legionach Fal, za rękę idących na śmierć I nagle nie mogę powstrzymać płaczu Czy to dźwięk skrzypiec i morza czar? Ukazał mi coś niewidoczne zrazu: Przecież fale to synonim nas...
Adam Orzechowski Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 No, no... Jak dla mnie - świetnie. : ) Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 wiersz w zajmujący sposób porusza temat istniejącego nieistnienia - zachęca do rozważań nad przemijaniem może warto nie kończyć wiersza stwierdzeniem a raczej zapytaniem: Czy fale to synonim nas? pozdrawiam z pluskiem:)
Rekomendowane odpowiedzi