Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @violetta   Szczęście posiada charakter względny i nigdy nie jest trwałe - wieczne, a wszystko zależy od narodu polskiego - tak zwanych wyborców, sytuacja jest bardzo dynamiczna - prezydentem Polski zostanie Karol Nawrocki lub Sławomir Mentzen, natomiast: za dwa i pół roku do Sejmu wejdą tylko trzy partie - Prawo i Sprawiedliwość (emeryci), Koalicja Obywatelska (emeryci) i Konfederacja (ludzie w średnim wieku), reszta: poza Sejmem - raz na zawsze jako element destrukcyjny, pasożytniczy i demoralizujący - dysfunkcyjnych, oczywiście: nastąpi koalicja PiS-Konfederacja, jeśli chodzi o mnie: jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym, także: antyklerykanym propaństwowcem - patriotą, dodam: jestem za wprowadzeniem Republiki Narodowej lub Dyktatury Wojskowej, dalej: jestem za uregulowaną prawnie aborcją, karą śmierci i eutanazją, tak więc: w sensie gospodarczym, kulturalnym i historycznym - najbliżej jest mi do Konfederacji - na sprawy społeczne mam prawo mieć inne poglądy od konserwatystów i tradycjonalistów.   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Aby wstąpić do związku małżeńskiego lub związku zawodowego - trzeba pracować, dalej: w pierwszym wypadku jest podział na żywiciela i pasożyta, a w drugim: składki, wychodzi na jedno - niewolnictwo...   Łukasz Jasiński 
    • @Domysły Monika A czego tu się bać? Krytyki? Przecież bażanty, oprócz swoich kolorów mają coś z gołębia, co kamuflują, ale niekoniecznie przed czaplami -:)) Pozdro!
    • @Robert Wochna boję się napisać co mi po myśli chodzi choć mnie korci ... Zapamiętam ten wiersz z pewnością

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...