Duks Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 stworzony na obraz i podobieństwo nie dostrzegam podobizny wolna wola nie zastąpi rozumu wybacz - że tak kaleczę Twoje oblicze
były__premier Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 aha, jakoś niekoniecznie, bo już takich tworków było tu i ówdzie miljony;) pozdry
Anna_Para Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Mądre "mini", Duksie. Jak często się zapomina o więzi i powinności wobec samego siebie. Otóż to! Pozdrawiam cieplutko, Para:)
Pan_Biały Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mimo wszystko mam wrażenie że twój bóg tego nie przeczyta, mój zresztą też mimo wszystko znaczy mniej więcej tyle, że budowanie wiersza na fragmencie modlitwy jest pójściem na łatwiznę, a od orzekania podobieństwa to na pewno nie jesteśmy my (piszący jak i czytający) wolna wola to jest w sumie dziś mniej warta od paczki zapałek, więc ogólnie szkoda gadać a dalej - przeprosiny - że coś się nie udało, jest to częstsze niż kolejne wydanie Super Ekspresu z wielkiej chmury mały deszcz - co w dzisiejsze lato jest powracającym bumerangiem r
Duks Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No cóż, może innym razem.:) [u]I jeszcze jedno:[/u] Gdyby „takich tworków” były miliony to bym się przejmował, ale skoro są tylko „miljony” ;)))) to nie ma problemu. Pozdrawiam.
Duks Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Aniu. Miło mi.:) Pozdrawiam.
Duks Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. „mimo wszystko mam wrażenie że twój bóg tego nie przeczyta, mój zresztą też” Wybacz, ale w tej materii Twoje wrażenia mnie nie interesują.„mimo wszystko znaczy mniej więcej tyle, że budowanie wiersza na fragmencie modlitwy jest pójściem na łatwiznę, a od orzekania podobieństwa to na pewno nie jesteśmy my (piszący jak i czytający)” Moim zdaniem - nie zrozumiałeś tego fragmentu. Widzisz – jak najbardziej jesteśmy od tego, aby „oceniać” to podobieństwo. Tu nie trzeba być wierzącym, wystarczy logika. Aby dążyć do jakiegoś „wzorca” należy się do niego porównywać. W ten sposób kontrolujemy przybliżanie się do niego lub oddalanie. „wolna wola to jest w sumie dziś mniej warta od paczki zapałek, więc ogólnie szkoda gadać” :)) Na pewno wiesz co to wolna wola? Myślę, że nie. Raczej wychodzi Twój brak pojęcia na temat wiary i tego co w tym przypadku komentujesz.„a dalej - przeprosiny - że coś się nie udało, jest to częstsze niż kolejne wydanie Super Ekspresu z wielkiej chmury mały deszcz - co w dzisiejsze lato jest powracającym bumerangiem” Skoro tak odbierasz -Twoje prawo. Tu nie będę polemizował.:)
Pan_Biały Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. „mimo wszystko mam wrażenie że twój bóg tego nie przeczyta, mój zresztą też” Wybacz, ale w tej materii Twoje wrażenia mnie nie interesują.„mimo wszystko znaczy mniej więcej tyle, że budowanie wiersza na fragmencie modlitwy jest pójściem na łatwiznę, a od orzekania podobieństwa to na pewno nie jesteśmy my (piszący jak i czytający)” Moim zdaniem - nie zrozumiałeś tego fragmentu. Widzisz – jak najbardziej jesteśmy od tego, aby „oceniać” to podobieństwo. Tu nie trzeba być wierzącym, wystarczy logika. Aby dążyć do jakiegoś „wzorca” należy się do niego porównywać. W ten sposób kontrolujemy przybliżanie się do niego lub oddalanie. „wolna wola to jest w sumie dziś mniej warta od paczki zapałek, więc ogólnie szkoda gadać” :)) Na pewno wiesz co to wolna wola? Myślę, że nie. Raczej wychodzi Twój brak pojęcia na temat wiary i tego co w tym przypadku komentujesz.„a dalej - przeprosiny - że coś się nie udało, jest to częstsze niż kolejne wydanie Super Ekspresu z wielkiej chmury mały deszcz - co w dzisiejsze lato jest powracającym bumerangiem” Skoro tak odbierasz -Twoje prawo. Tu nie będę polemizował.:) jeśli piszesz słowa u ocenie to słowa za lub przeciw powinny cię interesować, bynajmniniej wiara to nie matematyka tudzież logika, więc sorry ale się nie dogadamy, bo bo ja szukam czegoś na przekór "wzorzec" to jest martwy punkt, a ja ja mam to gdzieś więc mnie nie przekonasz do szukania na twoim brzegu wolna wola to ucieczka od fałszu, ale ale mój "brak pojęcia na temat wiary" jest wielki jak sam stwierdzasz, co ma się nijak do czegokolwiek niech moc będzie z tobą r
Magda_Tara Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 byłam, czytałam. nie moja "tematyka", ale nie mam zastrzeżeń. pozdrawiam serdecznie.
Duks Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam. :)
teresa943 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 rozumiem "zmagania myślowe" Peela. "wolna wola" wpisana w człowieka, by jako wolny mógł sam dokonywać wyborów, jednak musi mieć jakieś wzorce, by "równać" w górę a nie w dół. wiersz budzi refleksje i to jego zaleta serdecznie pozdrawiam :) Krysia
Duks Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Witaj Krysiu:) Bardzo dziękuję za czytanie i skomentowanie. Z przyjemnością przeczytałem Twoje przemyślenia na temat mojego tekstu. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi