Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Poet Ka   Są różne rodzaje wierszy: klasyczne, nowatorskie i eksperymentalne, dam teraz mój przykład:   In agment silentium...   I umarł, zamordowany, żołnierz - umarł, a ty taki jesteś: uradowany - jak ta reszta gnid i umarł, zamordowany...   Pociemniała, zabrzmiała, pociemniała na wysokościach gorąca cisza nieboskłonu, jego: młodą - duszę...   I jaskółki ją zabrały, jaskółki - wściekłe, jaskółki: wróżki nadchodzącej burzy - jaskółki, i jaskółki ją zabrały, jaskółki...   Łukasz Jasiński (czerwiec 2024)   I jeśli ktoś nie rozumie kontekstu wyżej wymienionej prozy poetyckiej - wystarczy w internecie sprawdzić datę: wpisując - kto zmarł w czerwcu...
    • @Nata_Kruk jest! dziękuję   @Charismafilos  dziękuję   @Duch7millenium Bóg przebaczył 77 razy- czyli zawsze.      
    • @Alicja_Wysocka   Piękny, choć niezwykle smutny nokturn. Paradoksalnie tym wierszem udowodniłaś, że poezja  nadal ma wielką moc.
    • @Migrena   To niezwykły wiersz, który opisuje bliskość nie przez czułość, ale przez destabilizację. Jakbyś pisał nie o miłości, tylko o tym, co miłość robi z rzeczywistością. A to coś innego. Świetny tekst! :) Pozdrawiam.
    • @LessLove wysłuchałam i mówiąc szczerze to mam mieszane uczucia. Muzyka jest lekka, łatwa i przyjemna coś na wzór „pakietów” romantycznej muzyki francuskiej . Poniewaź miałam problem ze zrozumieniem tekstu, (a mam właśnie trochę czasu przed meczem Chwalinskiej na RG,) więc zaczęłam analizować tekst  wers po wersie i…

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ok. Sorry, ale ciężko mi zrozumieć to zdanie/ to były pełne zalet czy nie ? No to porzuciły wieszcza, czy trwały przy nim dalej ? Tu już totalnie się pogubiłam, czy dalej pisały wiersze przy wieszczu, no to nie powinny pisać referatów itp. czy go porzuciły na rzecz kogo? czego? Dalej już mi się nie chce :) Dla mnie winiosek- AI pisze pięknie ale ja nic z tego nie rozumiem.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...