Krzysztof_Kurc Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 kim jesteś Salome czy Judyta reprodukcją nad weselnym stołem dwie głowy i moja trzecia od rzeczywistości odcięte pod pępkiem niezrozumiałe notatki w ramie pierś jak oko cyklopa niby patrzymy na siebie z coraz większym zdumieniem
Dyziek_ka Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Intrygujące…. i w wierszu klimat ten sam Taka tajemnicza duszność złota. Nie wiem dlaczego one przywołują mi skojarzenia z wolnomularstwem ( nie potrafię ustalić to absolutnie osobista skaza ) Dobrze się czyta Pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Taka tajemniczość u Ciebie, Krzysiu. Niby cyklop wielki, ale ma tylko jedno oko. Czyżby oko opatrzności...? Pozdrawiam. :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię Klimta, wciąż znajduję coś nowego w jego obrazach. Tajemniczość, wolnomularstwo jest nadal tajemnicą może dlatego powstają takie skojarzenia. Dziękuję za dobre słowo. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedyne prawdziwie otwarte "oko" na obrazie Klimta. Pozdrawiam tajemniczo Krzysiek
Judyt Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 w sumie pięć głów: jeszcze jedna tą którą obcięła Judyta(Holofernesowi) oraz czytelnika (piąta), oczywiście żartuję. Z przyjemnością przeczytałam(: temat biblijno-malarski jak najbardziej- mi przeważnie urywa głowę J.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Głów było duuuużo więcej, szczęśliwie odcięte tylko te na obrazie. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi