Leszek_Nord Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 przybity kulą w rozwidleniu konarów umierał długo nie słyszał wystrzału tylko poszum wiatru w liściach i ptaki jak się zerwały drzewo go zarastało z każdym rokiem językami kory obejmowało mocniej zamykał się świat w ostatnim blasku guziki potoczyły się do zetlałych stóp światło zgasło nakarmione krwią wyrosło ponad inne ulubili je skrzydlaci drwale omijali ostatnie na polanie doczekało jak ktoś zaczął się pod nim modlić
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Czytam bez pierwszej - według mnie zbędna. I tytuł zdecydowanie do wymiany :) Pozdrawiam Leszku.
Marlett Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Idąc za śladem Popsutego również zmieniałabym tytuł wykorzystując pierwszy wers . '' Przybity kulą drzewo go zarastało z każdym rokiem językami kory obejmowało mocniej zamykał się świat w ostatnim blasku guziki potoczyły się do zetlałych stóp światło zgasło nakarmione krwią wyrosło ponad inne ulubili je skrzydlaci drwale omijali ostatnie na polanie doczekało jak ktoś zaczął się pod nim modlić ''
Tadeusz_Ochocki Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Bardzo mi się podoba. Wszystko. Konwencja,(troszkę ludowego zaśpiewu, naiwności nawet),metaforyka, pomysł. Świetny. Tadeusz
IN Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Leszku, nie, - nie dla mnie taki patetyczny dyszkant nie słyszał wystrzału w rozwidleniu konarów umierał - szum wiatru w liściach i ptaki - a to wydłubałam i przystosowałam na mój prywatny użytek ;) [obrazek/collage ?]
Leszek_Nord Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy pomysł. Jednak zrealizowanie go pozbawiłoby wiersz anegdoty, historii, którą opowiada, zależy mi na niej. Jest prawdziwa, nie można niczego wymyślić, co by się już nie zdarzyło. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kusząca propozycja, być może coś jeszcze da się wyciąć z pierwszej części, by jednak ją zmieścić. Dzięki. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pomyślę. Dziękuję. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Leszku, nie, - nie dla mnie taki patetyczny dyszkant nie słyszał wystrzału w rozwidleniu konarów umierał - szum wiatru w liściach i ptaki - a to wydłubałam i przystosowałam na mój prywatny użytek ;) [obrazek/collage ?] Patetyczny dyszkant - nie lubię go, wiem, że mi się zdarza zbyt często. Mam nadzieję, że tutaj to sprawa niuansów, że da się to wszystko razem posklejać. Dzięki za uwagę. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się Tadeuszu, jednak krytyczne uwagi dają trochę do myślenia. Pozdrawiam. Leszek
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam Ciekawa sprawa taka modlitwa pod ostatnim drzewem.Czego mogłaby dotyczyć , gdyby było ono ostatnim na świecie. W wierszu staje się ono krzyżem , grobem , symbolem. Nic bym nie zmieniał. Czytanie buduje nastrój,Dzięki. Pozdro
Ran_Gis Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 - ten 'poszum' na 'szum', chyba.. jakoś mi tak przez uszy trudno przelatuje.. w sumie, jest obraz i jest metafora. poz R
Leszek_Nord Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak miało być:). Dzięki. Pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pomyślę. Pozdrowienia. Leszek
Rekomendowane odpowiedzi