anuncja em Opublikowano 16 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 z twarzy już zmyłam codzienność, teraz ty ją okryj wzrokiem swych oczu - ja zajrzę do ich głębin kąpiel z ciała odarła szary dzień ciepła, choć okruch zagarnąć od ciebie tylko chcę – na sen
mgosia Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Niesamowita potrzeba bliskości wypływa z tego wiersza... "z twarzy już zmyłam codzienność" taaak, codziennie nakładana i zmywana twarz - doskonale to rozumiem pozdrawiam :-)
Roman Bezet Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Coś w tym jest. Proszę zwrócić uwagę na powtórzenie (nie słów). "wzrokiem swych oczu" Gdyby Pani rozbiła normalny tok składniowy - na rzecz równoważników - byłoby chyba lepiej. Skróty myślowo - obrazowe w poezji to konieczność :) pzdr. bezet
anuncja em Opublikowano 16 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Takie było zamierzenie tego wiersza Mgosiu, dziękuję... pozdrawiam :-) Panie Romanie... odpowiem tak... daleka droga przede mną, kresu jej końca nie widać, nie wiem jak długo kroczyć nią będę, ale podoba mi się ta kraina, dziękuję za uwagi z pozdrowieniem an.em
Agnes Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 proszę się nie obrażać ale napiszę jak ja widziałabym pierwszą zwrotkę: "z twarzy już zmyłam codzienność, teraz okryj ją wzrokiem swych oczu - a zajrzę do ich głębin" te ja, Ty itd strasznie mnie drazniły i utrudniały czytanie. To moja mala sugestia, prosze przemyslec to przy okazji kolejnego wiersza;)) pozdrawiam Agnes
anuncja em Opublikowano 17 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Dziekuję, wezmę sugestię pomijania zaimków osobowych pod uwagę...:-) Serdecznie pozdrawiam an.em
Rekomendowane odpowiedzi