Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 w ogródku pomiędzy marchewką i nacią co kocha wręcz lato bezgłośnie coś sunie dość lekko cień długi i czarny o psia kość lecz z psiakiem go proszę nie mylić choć słuszny potrafi być w kłębie nie wzgardzi nornicą motylem najbardziej uwielbia gołębie ta sjesta w zielonych rabatkach pozornie jest sielska i słodka dla słabych to chwila niełatwa niektóre przypadkiem śmierć spotka
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładny wiosenny z humorkiem:) Z rabatki wygląda leniwie zbudzony winniczek ślimaczek ktoś przerwał mu drzemkę złośliwie czy na pewno to nie był psiaczek? Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 sielska opowiastka snuje się jak przędza a morał ostrzega i z oczu sen spędza "obudź się, śpiący!" Jacku, powtórzę się, ale cóż poradzę? Lubię Twoje pisanie i już! Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Biała Lokomotywa Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Podoba mi się, ładnie i rytmicznie. Mam małą niechęć do słowa "co", dlatego proponuję drugi wers w formie - "i nacią która kocha lato" - oczywiście, to tylko propozycja:) Pozdrowienia, również dla ogródkowego zbója:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki ale czy wesołe? pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na pewno to nie był psiaczek jak widzę nie masz racji rozumiem i błąd Ci wybaczę bo to jest Mruczuś w akcji pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Krysiu - trzeba zachować czujność nawet we śnie Miło i Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie pisałem tego z myślą wejścia na panteon poezji - może zostać dzięki pozdrawiam Jacek
Dyziek_ka Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Mój to cholerny leń („Leon”) michę z sucha karmą wyniósłby najchętniej w rzodkiewki, a myszy dla mnie przynosi ( też mi nie smakują). Wiersz fajny z przesłaniem filuternie normalnym (nie cierpię recept zbawiających ludzkość)
Dawid Rt Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Zabawny, i udany wiersz Jacku. Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak możesz suchą karmą daj mu dudki wątróbkę - dostanie ładną sierść dzięki za wgląd pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszyscy wokół smucą a wiersz też smutny - inaczej pozdrawiam Jacek
Ela_Ale Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Metaforyczna ostatnia strofka zabrzmiała groźnie i ostrzegawczo. Menu trochę mnie zmyliło, bo natychmiast wyobraziłam sobie żarłoczne ślimaki, te bez muszelek, które, jak szarańcza, pożerają mi ogród. Walczę, a wiersz leciutki i bardzo udany. Pozdrawiam.E.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. menu Mruczusia jest różne co do ślimaków chyba bez chemii i wyłączenia sezonu się nie obejdzie dzięki pozdrawiam Jacek
Ewa_Kos Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 miałam kota, ktory co jakiś czas przynosił gołębia na wpół żywego - myślę więc, że o kotku ten uroczy wiersz(?):))) Serdecznie pozdrawiam:) Ewa.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak o słodkim Mruczusiu Pozdrawiam
Zjajami_Baba Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bajeczka:) lubię bajeczki z dobrym rytmem:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli masz ogródek i Mruczusia to bajka staje się faktem:) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi