anuncja em Opublikowano 14 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 ... widziałam go w górskich potokach jak nim wzbierały w dół spływając jak czasem z furią wypluwały szczątki nagich konarów odartych z czucia, odartych z wiary ... widziałam go w górskiej rzece impulsywnie rwącej swe malachitowe istnienie na jej dnie bunt niepokornych kamiennych grud gdy je ogarnął szał dzikich urojeń szlachetności pragnieniem nienasyconym ... widziałam go w twych oczach gdy niepewności udręka targała ci trzewia gdyś zobaczył u mnie to samo i poczuł cierpliwości coraz mocniej zaciskane więzy gdy przed nami pozostał już tylko dotyk ...
Janusz Lechicki Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Pomijam całą resztę, ale za te wielokropki to chyba kiedyś kogoś zamorduję. I za "jaki" też. Pozdrawiam serdecznie Janusz Lechicki
anuncja em Opublikowano 15 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Żałuję tej reszty, ale dziękuję za przeczytanie... cóz ja zrobię, że je lubię... ;-) Pozdrawiam an.em
Luthien_Alcarin Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 wielokropki na szafot:P Pozdrawiam Agata
Jacek_P. Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Anuncjo, widzę, że nie pozwoliłaś sobie na zgilotynowanie wielokropków... ;) Jednak nie popieram ich nadużywania, zwłaszcza na początkach wersów, bo stwarza to wrażenie urywania. Abstrahując od wielokropkowości, mam tam w środeczku maleńkie zastrzeżenie: widziałam go w górskiej rzece impulsywnie rwącej swe malachitowe istnienie na jej dnie bunt niepokornych kamiennych grud gdy je ogarnął szał dzikich urojeń szlachetności pragnieniem nienasyconym Tytułowy szał jest tu niepotrzebnie powtórzony. A może na przykład tak? widziałam go w górskiej rzece impulsywnie rwącej swe malachitowe istnienie i na jej dnie w buncie niepokornych kamiennych brył (gruda - to zlepek)gdy je ogarnął pędem dzikich urojeń szlachetności pragnieniem nienasyconym Jeszcze trochę mi wadzą trzewia targane przez udrękę. Zastąpiłbym je czymś innym, tylko nie sercem! W sumie wiersz w moim odczuciu szalony, choć nie bardzo szałowy. W sumie tak sobie. Bez zachwytu, ale OK. Pozdrawiam Ja.
Rekomendowane odpowiedzi