darayavahus Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 zroszonym świtem półkolem widnokręgu na wpół pomarańczowo-żółte wzeszło gorejące i dotknęło nieba blaskiem spragnione nowego słońce poświatą jasną lekko przygasłą ponad koronami drzew dmuchnęło barwy wiatrem przywitało mnie i Ciebie radości światłem rozbłyskiem zbudzonych chmur półkola nieba prześwitem tak jeszcze do połowy nastał nam słońcem dzień całkiem nowy świtem dla słońca oczy otworzył, który zasnął jest jasności gońcem zbudzony dla Ciebie moje słońce
Magda_Tara Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 nie przegaduj, a może tak?zroszonym świtem na wpół pomarańczowo-żółte spragnione nowego nieba wzeszło gorejące lekko przygasłą poświatą ponad koronami drzew dmuchnęło jasnym wiatrem przywitało mnie i ciebie radością rozbłyskiem zbudzonych chmur prześwitem półkola tak jeszcze do połowy nastał nowy dzień świtem wstał który zasnął jasności gońcem zbudzony dla ciebie słońce ale to Twój wiersz :))
darayavahus Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 dziękuję za wskazówki, zegar tyka ...:) pozdr. D.
BeataSzymańska Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 podoba mi sie treść, piekny wiersz, poprawka lepsza:) B.
Rekomendowane odpowiedzi