Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Wiesław J.K. W podstawówce takie zabawy to by były okrzyknięte deprawacją dzieci i młodzieży :)  Chociaż... ja sama miewam szkolne fantazje, ale to akurat nie tu.. xd Aczkolwiek miło mi poznać Twoje spojrzenie i skojarzenia :)   Serdecznie :))   Deo
    • Bardzo obrazowy, mięsisty, bogaty w metafory.  Widzę w nim obraz kobiety rozczarowanej dotychczasowymi relacjami erotycznymi,  a może współistnieniem z ludźmi w ogóle?  Ucieczka w samotność to dla mnie prywatnie bardzo bliski motyw, sama to robię często, gdyż mam dużą potrzebę ciszy i przestrzeni. I (chyba podobnie jak Peelka) często mam wyrzuty sumienia wobec osób, które mnie polubiły, pokochały i za mną tęsknią.  Ale Peelka czuje też chyba (choć może w mniejszym stopniu od innych) potrzebę bliskości, po coś w te, (nieudane) relacje wchodziła...  Mam wrażenie, że ona tu okropnie cierpi i ja to cierpienie jakoś podzielam, bo sytuacja liryczna, refleksje i uczucia Peelki są podobne do tego, w czym obecnie sama jestem.    Pozdrawiam ciepło   Deo
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Deonix_Czysta kartka, kartka w linię i kartka w kratkę. Przypomina to podstawówki ławkę. Pozdrawiam! 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• spróbujmy zobaczmy dzisiaj wcale nie chcę być perfekcyjna nie musimy przeszklić się w kryształ   starczy ślina trochę dymu z zapiecka stęchły zapach półmroku przy domowym ognisku   smołą nocy mnie smaruj w podkołdrzanym ukropie póki się nie roztopię   a później możemy wspomnienie zapisać na czystej pościeli albo na zawsze wyrwać splamioną kartkę z zeszytu
    • @Wiesław J.K.   Mam w Czarnej Teczce rodzinne dokumenty i to są formalnoprawne dowody, a po mojej śmierci Czarną Teczkę przekażę Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...