Ewa_Kos Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 z okien czekających na otwarcie kot wybrał najbliższe ziemi chociaż pies spodziewał się mieć kota nad głową ten zaś niedzielę przeleżał na parapecie nie w głowie mu były polowania na myszy światło w piwnicy gasiło złe zamiary w kuchni pachniało wędzonką więc zamyka oczy i oszukuje sam siebie bo wie że to okno na pewno się nie otworzy kiedy apetyt przerośnie rozum przestaje mieć znaczenie umiejscowienie okna w ścianie
janusz_pyzinski Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 uśmiałem się serdecznie wyrywając się z zimowego odrętwienia pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 nieglupi ten kociak...usciiski;]
Oxyvia Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Biedny kocurek! Ale dostał w końcu trochę wędzonki?... ;-))) Bardzo fajny wiersz.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 kocur przeleżał niedzielę w oknie zapach wędzonki pyszczek dopieszcza kiedy apetyt rozum przerośnie to także temat wiersza dla wieszcza :))))) pozdrawiam Jacek
Ewa_Kos Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Januszu i cieszę się, że wywołałam uśmiech:)))) Pozdrawiam wiosennie:) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiadomo, to mój "Miluś" taki mądry.Serdecznie pozdrawiam i dzękuję:) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dostał, dostał:)) One wszystkie tak sępią - jedne bezpośrednio, inne podkradają:) Taki koci świat. Pozdrawiam i bardzo dziękuję:))
Ewa_Kos Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Jacku za "ciąg dalszy"; dziękuję za cały komentarz. Pozdrawiam wiosennie:)) E.K.
teresa943 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 kiedy apetyt przerośnie rozum przestaje mieć znaczenie umiejscowienie okna w ścianie super!!! :) serdecznie pozdrawiam, Ewo - Krystyna
Oxyvia Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dostał, dostał:)) One wszystkie tak sępią - jedne bezpośrednio, inne podkradają:) Taki koci świat. Pozdrawiam i bardzo dziękuję:)) Wiem, że sępią, i to nieraz bardzo energicznie. Wszystkie zwierzaki sępią, bo są przekonane, że ludzi Pan Bóg stworzył specjalnie po to, żeby żywili zwierzęta. ;-D A tu przy okazji link do strasznie fajnego, też sępiącego lemurka: [url]www.youtube.com/watch?v=CTX8_erd_DU[/url]
Biała Lokomotywa Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Druga połowa wiersza super, a ostatnia strofa wręcz filozoficzna:) No i czy my nie mamy kota w głowie, czy on nie ma w głowie polowania, do wyboru:) Pozdrawiam.
Dawid Rt Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Sprytnie rozpisana myśl i nie tylko puenta filozoficzna ;) Pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo i pozdrawiam serdecznie:))) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taaa, ale ja ich mam 20 pod opieką i każdy inny, chociaż niektóre zachowują się jak nieodpowiedzialne "człowieczki":P Dziękuję bardzo i pozdrawiam wiosennie:) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi bardzo.Serdecznie pozdrawiam Krysiu i dziękuję:)) E.K.
Pan_Biały Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 dżungla w domu, odwieczne prawa natury z lekko zachwianą realizacją;)) bardzo na tak ostatnia strofa pozdrawiam r
Ran_Gis Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 ...na kotach deczko sie znam - dokładnie na jednym, konćzy 19 lat i faktycznie 'kiedy apetyt przerasta rozum' wędzonka znika.. na pociechę nie pije .. pozdr. R
Nata_Kruk Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 "Okno"... rzekłabym, prawie "rodzajowy obrazek"... ;), żywcem wyciągnięty spod dachu domu. Kot, jak widać w wierszu - mądry typek... wiersz nabiera "rozpędu" do świetnej, ostatniej strofki. Pozdrawiam Ewo... :)
Ela_Ale Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Jakie koty i psy?! To nie o tym wiersz! To wiersz o nas. "Z czego się śmiejecie...?" Polowanie, wygrana, szukanie dogodnych pozycji do ataku i osiągnięcia zdobyczy. Tylko tak! Pasuje mi świetnie i celne jest. Uściski, Ewo! E.
Rekomendowane odpowiedzi