Bolesław_Pączyński Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Witryny sklepów, okiennice urzekają świąteczną mocą, przybrane drzewka i ulice barwami światełek migocą. Już pierwsza gwiazdka lśni na niebie zasiądźmy wszyscy do wieczerzy, tradycję przytulmy do siebie i dzieciątko co w żłobie leży. Już czas przełamać się opłatkiem i życzyć sobie najlepszego, wędrowiec gdyby wszedł przypadkiem prośmy do stołu także jego. Tradycja nadal żyje w nas w gronie najbliższych jest rodzinka już pierwsza gwiazdka już jest czas wieczór, wigilia i choinka. * * * * * * * Ja też Wam życzę najlepszego napływu myśli, twórczej weny, radości i zdrówka do tego bo ten dar boży-nie ma ceny. Wesołych Świąt.
Magda_Tara Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 serdeczności, radosnych, spokojnych i Wesołych Świąt, Bolesławie :*
Marek_Dziekan Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Kiedy zacząłem czytać to w pierwszej chwili myślałem, że kicz, ale nie. Tylko, że według mnie jest to świetny wiersz, który można umieścić w zbiorze wierszy przeznaczonych dla dzieci. To byłoby świetne otwarcie dla nieukształtowanych umysłów milusińskich do poznawania tradycji i oswojenia się z poezją. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Marek ma rację, że to świetny "wkład" do zbiorku przeznaczonego dla dzieci. Mam nadzieję, że Twoje święta Bolesławie były znakomite. Pozdrawiam... :)
Oxyvia Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Niestety ja też przeczytałam dopiero teraz. Dziękuję za życzenia i wiersz, jest śliczny i rzeczywiście dla dzieci, ale to nie znaczy, że gorszy od wierszy dla dorosłych. A ja Ci życzę szczęśliwego Nowego Roku 2011 z nieustającą weną, wielką ilością forsy, w zdrowiu i radości. :-) No i fantastycznego, zwariowanego Sylwestra, oczywiście - to też nasza tradycja, a niektórzy o niej zapominają.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Madziu, dopiero jakoś się zebrałem żeby wejść na poezję.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję tak do dzieci takie łatwo docierają. Pozdrawiam.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję tak święta zawsze są miłe w gronie swoich najblizszych i w tej prawdziwej zimowej scenerii. Pozdrawiam serdecznie:)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxy i myślę że Sylwester będzie udany czego i tobie życzę przede wszystkim zdrowia, radości i pomyślności w tym Nowym Roku 2011:)))
Rekomendowane odpowiedzi