Zbyszek_Dwa Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 w klepsydrach szelest listowia kryształowe słowa chwilami jesteśmy kieszonkowi bez wstrząsów i pragnień do łez w zodiakalnym piasku czekamy między wnętrzem a sensem lazur nie jest zachwycony więc chcę znieść wszystko co mam a potem jeszcze więcej kiedyś liczyć będę jedynie miłość lecz czy tylko tego pragnę
Zjajami_Baba Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 nie lubię słowa miłość w wierszu u ciebie ono ma sens jest jak najbardziej na miejcu piękna liryka dziekuję za nią :)
Anna_Para Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Zbyszku, zawsze mi się podobają Twoje wiersze. Rym razem mam zastrzeżenia do zakończenia. O jeden wyraz za dużo. Nieczytelnie. Poprawisz? Jasne, nie musisz:( Cieplutko, Para:)
teresa943 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 czuję podobnie jak Ania, ale wiersz jest Twój, więc ...nie wymądrzam się; być może Peel chciał wyrazić swoją niepewność przez słowo "czy"?, nie wiem... ładna liryka z głębokim sensem, lubię takie - nasze życie jest wewnętrznym "falowaniem" na morzu zewnętrznych wydarzeń, lecz zawsze pragniemy miłości, nawet, gdy sobie tego nie uświadamiamy, bo tak naprawdę w życiu...liczy się tylko to "na ile umiemy kochać" serdecznie pozdrawiam, Zbyszku :-) Krysia
Pan_Biały Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesteśmy kieszonkowi - świetne to momentu wskazanego w boldzie wiersz jest dobry r
Judyt Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 nawet fajnie Zbyszku, bo ten wybór pomiędzy wiarą a horoskopami, zniewoleniami cały czas się toczy..J. serdecznie
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 i obyś chłopie w takich falach zanurzał się jak najczęściej - bardzo dobry wiersz :-) Stateczność budzi niemoc twórczą ;-)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Witaj Babo z jajami:) Dzięki za wsparcie w sprawie jednego słowa, którego czasem trzeba użyć aby miało wymowny sens - tak poprostu Pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Dziękuję Stanisławie za czytanie mimo słowa które można zastąpić innym ale czasem... po co? Pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 O i Ania :) Też myślałem o zakończeniu ale wątpliwości peela to temat wiersza Można to było pewnie inaczej Dziękuję za przychylność i czytanie Serdecznie pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Witaj Krysiu:) Właśnie to o czym piszesz w komentarzu żyje wilekszość z nas, choć czasem zadajemy sobie pytania, gdy panuje pogoda taka jak dziś. Dziękuje za trafne rozwinięcie tematu przemysleń peela :) Serdecznie pozdrawiam :))
Zbyszek_Dwa Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Oklepane słowo łzy Witam Panie Biały:) Dzięki za wgłębienie się w wiersz oraz cenne uwagi, zwłaszcza co do końcówki. Zawsze autor patrzy na swoje subiektywnie Co do „..do łez” – to podkreślenie wagi i mocy pragnień bo tylko takie, są w stanie poruszyć nie tylko peela. Końcówka jest albo nie jest potrzebna w zależności od interpretacji ale propozycja całkiem ciekawa choc inny byłby to wiersz Serdecznie dziękuje i pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Właśnie Judyt :) Tak też można dopowiedzieć myśli peela :) Serdeczne dzięki za czytanie i przychylność Pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Dziękuję Stanisławie i za fantazję :) Nie spodziewałem sie tak szerokiego pola interpretacji ale to swietnie :) Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam :))
Zbyszek_Dwa Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Dokładne Cezary:)) Co by to było bez falowania :) Ta strona była by nudna Dzięki za wsparcie i ciekawy wpis :))) Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Zbyszku: Sugerowałam zmianę w poincie:tylko czy jeszcze tego chcę tak to powinno wyglądać. Masz po prostu niezgrabotę składniową. Poprawisz? Wiem, że nie.... Ok. I tak - cieplutko, Para:)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Dziękuję Aniu za wytrwałość :) Mnie również nie podobało się zakończenie - zmieniłem po mojemu i zgodnie z zamysłem He, he, zmobilizowałaś mnie Serdecznie pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi