Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Acha, dzięki. Jakoś uszło to mojej uwagi, chociaż szukałam odpowiedzi. Nie taka ona oczywista. Asnyk nie jest bardzo znanym poetą (tzn. nazwisko owszem, ale sama poezja - już dużo mniej). Dlatego mogłoby się zdarzyć, że np. ktoś niechcący upodobnił swój wiersz do jego wiersza, bo go kiedyś tam lata temu przerabiał w liceum i już dawno o nim zapomniał, a wiersz - jak to wiersz - kołace się we wnętrzu czaszki już jako cień cienia, i czasem może udawać natchnienie. Takie rzeczy się zdarzają. :-) Pozdrawiam ciepło. Oxy. trochę mnie zaskoczyłaś, bo wydawało mi się, że wiersz raczej powinien znać każdy, kto ukończył jakąkolwiek szkołę ponadpodstawową, od tego wiersza Asnyka, w moim odczuciu, bardziej mogły być znane tylko 'Daremne żale', ale oczywiście mogłem być w błędzie. co do reszty komentarza, to zgadzam się w zupełności, takie rzeczy się zdarzają. pozdrawiam serdecznie.
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję... proszę... sam nie wiem, co mam odpowiedzieć. wziąłem trochę (darmo) od Asnyka, więc chyba nie mogę się wzbraniać przed użyczeniem;), więc proszę, na zdrowie :).
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) dzięki za wizytę, czytanie i sympatyczny komentarz... pomimo awarii na łączach :). pozdrowienia :)
TakaJedna Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Coś takiego w ludziach tkwi, że zawsze muszą szukać alternatyw dla natury. Wszystkie kultury powstały na bazie tego, że człowiek chciał się uniezależnić w jakiś sposób od matki natury. W obecnych czasach jest to może jeszcze bardziej widoczne niż kiedykolwiek. Klonowanie, in vitro i inne dziwne eksperymenty- zastanawiam się, kiedy ludzkość przekroczy granicę, za którą nie będzie już odwrotu. Nawet emocje przeżywa się teraz w kulturze... wirtualnej. Nie w rzeczywistym świecie, tylko w plątaninie kabli. Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 dziękuję Ci, kimkolwiek jesteś i gdziekolwiek jesteś :), to dla mnie bardzo cenny komentarz. przepraszam, że odpowiadam z takim opóźnieniem. serdecznie pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Nie czytałam, a fajne :) Edytowane 11 Czerwca 2019 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 @Alicja_Wysocka, Dziękuję :). Ciekawostka, chciałem Cię zacytować, ale z jakiegoś powodu nie mogę.
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 @Marlett, @Annie_M, Dzięki :)
Marlett Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zauważyłam, że w starszych wierszach funkcja 'Cytuj ' nie działa.:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jak napisałem powyżej, też to zauważyłem przed kilkoma minutami i... oczywiście co chciałem przed chwilą zrobić? Oczywiście chciałem Cię, @Marlett, zacytować :))). Jeszcze jedna ciekawostka. Po próbie zacytowania nie można już pisać w okienku. W każdym razie, u mnie tak to działa. Pozdrowienia oczywiście załączam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2019 @8fun, @Bożena Tatara - Paszko, dziękuję :D 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 @Pi_, dziękuję.
Nata_Kruk Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... trafiłam na wiersz.. na czasie.. słyszałam gdzieniegdzie przeróżne historyjki, ale... moim zdaniem, nie ma to jak.. NATURA.. oczywiście.
Tectosmith Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Możesz mi przypomnieć kiedy zaczyna się zdanie od wielokropka? A może Ciebie te ogólnie przyjęte zasady nie obowiązują?
Nata_Kruk Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2023 ... kiedy.? a przed chwilką... :p nie widzisz podanego czasu.? ps. Człowieku... daj sobie na luz... weź może relanium, czy cÓś... życzę dobrej nocy.
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2023 4 lata później... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk nawet nie wiesz jak to cieszy, gdy ktoś zagląda do takich staroci :) Zgadzam się z Tobą oczywiście. Pozdrawiam :) @Tectosmith, a coś Ty, Panie, ostatnio taki rozsierdzony? Rówięż pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2024 @beta_b, dziękuję :) Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2024 @beta_b, @Łukasz Jasiński, cieszy, gdy ludzie wracają/zaglądają do starych wierszy :) Wielkie Dzięki Państwu. Pozdrawiam :) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2024 @Sylwester_Lasota Nie zdążyłem dodać komentarza, otóż to: wiersz jest parafrazą Adama Asnyka... Łukasz Jasiński
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest :) 1
Rekomendowane odpowiedzi