tolekbanan Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 w załamaniu pryzmatu gdzie noc się wypiętrza układałeś pragnienia w szufladach ukryte szeptem kłamałam gwiazdom tanie obietnice już przy setnym impulsie dotknęły się wnętrza wypełzaliśmy z koszul nylonowej władzy w ciszy sondując blizny pomiędzy plamami niepewnie zabłądziliśmy w sobie ustami w biel opadając najświętsi ze świętych nadzy nie szukam twoich dłoni i nie płaczę skrycie w latach splątanych mocno w przyczyny i skutki nie boisz się gdy wyjeżdżam własne przeżyć bycie choć wtedy łatwiej szczypią samotności smutki znam zagłębienie ramion gdzie zostaję biciem wiesz że jest miejsce w oczach gdzie nie będzie pustki
Anna_Para Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 To byłby piękny sonet! Wiem, że nie czas i miejsce na takie rady, wybacz. Powyrównywałabym długości wersów. Poza tym - pięknie o miłości! Pierwsza strofka - doskonała. Byle przestawić: "szeptem gwiazdom kłamałam" - i będzie perfekt. Pozostałe strofy wymagają większej ilości zabiegów. Cieplutko, Para:)
tolekbanan Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 dzięki popracuję nad tym może:-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 nie będę parafrazował Pary :-) Zupełnie się zgadzam . Dla mnie - bez zarzutów całe sześć pierwszych wersów , reszta poetycko nie odstaje ale składniowo i owszem . Niemniej miło było przeczytać :-)
Rekomendowane odpowiedzi