Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Annie Wie Pani, ja mu tylko tłumaczyłem podstawowe rzeczy. Ale jego w seminarium ukształtowali nie tak, by poznawał prawdę, ale tak, by był pożyteczny dla firmy. lubię sobie pogadać na trudne tematy, ale jak ktoś zaczyna grać w nieeleganckie tony, to wyjmuję siekierę. A mam dobrze naostrzoną ... ;) 
    • @Zbigniew Polit jeżeli znajdujesz przyjemność w takiej poważnej dyskusji to czemu nie :) 
    • @Annie Całkiem możliwe, oby. Chociaż jeden ksiądz już zaczął sobie ze mnie pokpiwać, ale z księżmi, to ja sobie zawsze radzę ;) 
    • @Migrena   Bardzo dziękuję!    "Powrót z językiem, który się nie zużył" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki może usłyszeć autor. Dziękuję za tak wnikliwą analizę tego, co dzieje się pod powierzchnią słów. Masz rację, to rodzaj wewnętrznego okrucieństwa i czułości naraz. Cieszę się, że czujesz w tym tekście ciężar doświadczenia, a nie tylko wyobraźnię. Twoja obecność pod moimi wierszami jest dla mnie bardzo ważna.   Inspiracją do napisania tego tekstu było spotkanie z pewną osobą, z zawodu ... psycholog, która opisała swoją walkę z nałogiem (udało się jej). Ale tak naprawdę - 98 % ludzi leczących się z uzależnień nie daje rady, dlatego w wierszu jest porażka.  @Łukasz Jurczyk   Bardzo dziękuję!    Serdecznie pozdrawiam.    Ręce czerwone, a myśli czarne, zmywam po kawałku – siebie, całą. Aż w tej czystości, co tak bardzo boli, nie ma już mnie... z własnej woli. @viola arvensis   Bardzo dziękuję!    Wieloznaczność to dla mnie bardzo ważny element -  lubię zostawiać czytelnikowi przestrzeń na jego własne wnioski. Bardzo mi miło, że uznałaś tę formę za interesującą. Cieszę się, że jesteś pod moim tekstem!   Serdecznie pozdrawiam.  @Lenore Grey @Łukasz Wiesław Jasiński @Simon Tracy @truesirex    Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Właśnie tak napisałam.      Myślę, że tak. Tu sami wrażliwi poeci. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...