Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 3 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 One czasem przychodzą Czasem Przychodzą czasem one gdy Z daleka liść upadnie Z daleka Gdy upadnie liść daleka utonie Surowo swoją drogą Swoją Drogą swoją surowo Blado niezmiernie czarno Widzą świat życie Nowo Narodzony nie wie że istnieją Stary zapomnieć nie zdoła Młody oczy pęd i księżyc Widzą często Anioła Cóż urodziwszego Na tym drzewie ludzkim Kwiat rosa róża liść? upadnie Z daleka Gdy upadnie liść daleka utonie
Piotr Sanocki Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Wiersz świetny! Spodobał mi się. Ciekawa zabawa słów, filozoficzne myśli, jak myśl nawiedzona, długo dręcząca człowieka. Niewyraźne, choć kilka razy powtarzane. Podoba mi się. "upadnie Z dalekaGdy upadnie liść daleka utonie" Zakończenie jednak trzeba dopracować. Nie może być to samo co na początku. Musi być nowa, oryginalniejsza myśl, która będzie lekkim szokiem dla odbiorcy! Na epewno wiesz o co mi chodzi ;) Pozdrawiam serdecznie
majkaa_m... Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 początek zaskakujący, bo chciałam się przyczepić do tych powórzeń, które przecież świadome i właściwie to ze specyficznym smaczkiem podobało się aż do przejścia z tym nowonarodzonym później napięcie spada wykombinuj z tą końcówką coś bo początek podoba się niezmiernie kłaniam się Maj
Ona_Kot Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 to ja się wyłamię - dla mnie to nic ciekawego nie podoba się i to (co dziwne!!) nie przez powtórzenia ale przez to, że np blado niezmiernie czarno nie ma dla mnie sensu ani grama pozdrawiam zdziwaczała
Witold Marek Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Pewien Anglik tak pisał (nie pamiętam nazwiska), niezależnie od tego podoba mi się ta maniera, tutaj adekwatna, dyktuje nastrój i harmonię. Końcówka jak samodzielna tęskna etiudka. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi