Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

pytanie o przenoszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem jeszcze tu nowy i nie wiem, czy mogę (jest dozowlone) przesuwać wiersze do piaskownicy przez to, że zawierają ZA dużo błędów w tym ort-ów - i(!) mimo mojej prośby nie zostały one poprawione. Nie wiem czy to właściwe? Bo moje zdanie jest takie, że jeśli ktoś nie ma czasu poświęcać aby poprawić swój utwór przynajmniej pod względem błędów w pisowni, to jego miejsce jest w warsztacie, a nie tam, gdzie młodzi/nowi urzytkownicy starają się nauczyć czegoś o poezji - a tu nagle wchodzą i widzą same orty - jeden po drugim.
Sam bym je poprawiał - z miłą chęcią, ale to już byłoby łamanie praw autroskich (ale to głupie :))...
Po prostu chcę, aby serwis nieco kształcił. Może takie postępowanie będzie odnosić skutek - na drugi raz taki "poeta" wklei swój tekst do Worda ?
Nie wiem...
Co o tym sądzicie?

PS. Nie wiem Andrzeju czy dobrze, ale już z jednym tekstem tak postąpiłem, sam przeczytaj:
http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=11585
wiersz pt. "przebaczenie"

Opublikowano

a tak przy okazji... :)
Udało mi się już namierzyć i zbanować pierwszego delikwenta :)
Cytuję wiersz miłosny do Pana RB :D

"Witam pedała romana
wycierucha jebanego
jesteś kurwą po kurwie
kmiotku z wiochy
twoje wiersze to ścisk dupy więlbłąda
podczas burzy piaskowej
twoja strona to nie poezja
tylko dziura rozjebana
jak w przetoku
co słychać pedalicho jebane
obrałeś już swojego felka
żeby mamusia popieściła
a idż się jebać na gzyms
kartoflu spleśniały
PAMIĘTAJ
JESTEŚ KURWĄ PO KURWIE !!!"

Widać użytkownik miał podwójne konto:
http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?pid=81976#81976
Na pierwsze konto dałem 2 miesiące banu, choć jak chcesz Romanie to możesz go usunąć całkowicie. Jak chcesz... ja się na tym nie znam :(

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej pracy ;)

Opublikowano

Proszę zbanowac go na wieki wieków (chociaz jest z Częstochowy :)
Pan Kula obrażał w wierszach uczucia religijne innych osób, nie poprawiał błędów - jego wiersze lądowały w Koszu.
Chyba sie we mnie zakochał, skoro tyle emocji włożył w tekst. Ale go nie chcę tu. Ani nigdy więcej. Hough!
bezet

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

albo moja strona (domowa), albo ta strona - tak to rozumiem.

pan Kula na pewno nie wie.
=============================

Przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku, że będę prosił angello o zgłoszenie naruszenia prawa do odpowiednich służb (publiczne obrażanie, pomawianie z używaniem słów wulgarnych, co skutkuje naruszeniem praw i stratą na honorze :)

Serio - uważam, że należy G. znaleźć wykorzystując nawet policję (dane o użytkowniku IP można z TP-sy wyciągnąć - mamy godzinę i numer, więc nawet przy Noestradzie, mozna to ustalić). Taki gość nie może czuć się niedotykalny, bo to po prostu było hamstwo i naruszenie moich praw.
Z takich historii są sprawy sądowe - więc ten Ów musi przynajmniej ponieść karę wychowawczą. Podejrzewam, że jest małoletni, a więc rodzice i szkoła powinni wiedzieć.
Hough!

bezet
--------------------------------
========================== ze strony:
no to do widzenia!
Ostatnio edytowany przez Pioe Veno (Wczoraj 21:07:27)
--------------------------------------------------------------------------------
Dnia: Wczoraj 20:37:52, napisał(a): Krzysztof Wilk
Krzysztof Wilk
Komentarzy: 1
IP: 83.30.21.245
======================
to co wyżej...
Ostatnio edytowany przez Pioe Veno (Wczoraj 21:12:16)
--------------------------------------------------------------------------------
Dnia: Wczoraj 20:46:34, napisał(a): Mariusz Kula
Mariusz Kula

======================

IP to samo! - bz
Opublikowano

a ja wracając do tytułu tematu

Piotrze!
co to za mieszanie mi w prozie?!
"Co powinienem lubić" Michała Ziemiaka, czy Ty widzisz w tym jakieś opowiadanie? Zdania?!
to absolutnie nie nadaje się do prozy! To, że pojawia się jakiś komentarz, że nadaje się utwór bardziej do prozy, nie oznacza, że ów znaleźć się tam zaraz musi!
Rozumiemy się?
I co ja mam teraz zrobić, skoroś jako moderator go do mnie przyniósł? Wyrzucić znów na poniewierkę np do piaskownicy? Teksty innych należy szanować. Słucham propozycji co mam z tym tekstem zrobić. Choć chyba najlepiej byłoby porozmawiać o tym z samym autorem.

Pozdrawiam i apeluję do hamowania się przy przenoszeniu tekstów do prozy, bo nie pamiętam kiedy tak się zdarzyło, że jakiś prozatorsko prowadzony wiersz został do prozy przeniesiony

Natalia

Opublikowano

Natalio nie denerwuj się!! :)
Wiele razy (przed przeniesieniem tego utworu!) czytałem go i doszedłem do wniosku, że to nic innego jak ZDANIA pozbawione znaków interpukcyjnych, i poroździelane enterem. Co więc mam z tym "wierszem" zrobić? Do piaskownicy? Nie! Utwór czyta się jak prozę i jak prozę rozumie. Jest dosłowny, ŻADNYCH środków artystycznych, nic! Przesadnie dosłowny tekst. Nie mówię, że nie ma przekazu, bo przekaz ma też referat z ochrony środowiska!
Jeśli uważasz, że "to" się nie nadaje do prozy. Owszem dobrze, jak chcesz... Ja mogę wycofać swoją decyzję. Niestety nie istnieje dział Proza-Wierszopodobna (albo na odwrót)...
Problem więc trzeba rozstrzygnąć w rozmowie z autorem. Podejrzewam, że sam nie do końca wiedział dokąd ten utwór zanieść - proszę spojrzeć na komentarze - jest tam jakiś komentarz Michała? Jakiś sprzeciw?
Możemy dać mu "wolną rękę" i pozwolić mu na wybór działu w którym chce umieścić ten utwór - możemy z nim porozmawiać i ewentualnie doradzić...
Nie wiem czy to dobry pomysł, to jedyne co mi przychodzi do głowy. Ale na pewno nie do Piaskownicy\Warsztatu - to jest wykluczone ! ;)

Pozdrawiam serdecznie

PS. Możesz mi podać swój numer gg. najlepiej jak porozmawiamy o tym przez gg, a przy okazjii będę miał szybki kontakt z Tobą w razie problemów :)

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

albo moja strona (domowa), albo ta strona - tak to rozumiem.

pan Kula na pewno nie wie.
=============================

Przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku, że będę prosił angello o zgłoszenie naruszenia prawa do odpowiednich służb (publiczne obrażanie, pomawianie z używaniem słów wulgarnych, co skutkuje naruszeniem praw i stratą na honorze :)

Serio - uważam, że należy G. znaleźć wykorzystując nawet policję (dane o użytkowniku IP można z TP-sy wyciągnąć - mamy godzinę i numer, więc nawet przy Noestradzie, mozna to ustalić). Taki gość nie może czuć się niedotykalny, bo to po prostu było hamstwo i naruszenie moich praw.
Z takich historii są sprawy sądowe - więc ten Ów musi przynajmniej ponieść karę wychowawczą. Podejrzewam, że jest małoletni, a więc rodzice i szkoła powinni wiedzieć.
Hough!

bezet
--------------------------------
========================== ze strony:
no to do widzenia!
Ostatnio edytowany przez Pioe Veno (Wczoraj 21:07:27)
Dnia: Wczoraj 20:37:52, napisał(a): Krzysztof Wilk
Krzysztof Wilk
======================
to co wyżej...
Ostatnio edytowany przez Pioe Veno (Wczoraj 21:12:16)
Dnia: Wczoraj 20:46:34, napisał(a): Mariusz Kula
Mariusz Kula

======================

IP to samo! - bz

To nie nadaje się do ściagania z urzędu, a jedynie z powództwa cywilnego.

a.
Opublikowano

zerknijcie tam, dla mnie jednak mimo wszystko - opowiadanie

http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=11778

szukałem i niczego poza nastrojem.
bym przeniósł.
a'propos - przeczytajcie pana natana: on, walecznik np. z Dotyk o wersyfuikacje, tutaj wali: trzeba było zwersyfikowac, to by sie spodobało. Kolejny raz sam sobie przeczy (Mirek złapał go na nieczytaniu wiersza, który skomentował). o co mu chodzi? to prowokator? kto to jest?
pzdr. b

• Dodaj nową pozycję...