miki033 Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 I Do Ciebie szedłem, ulegle. Cień gruszy ciepły, szary Głośno cichł szeptem, resztę Sił zużył, czerpiąc żary. II Spocony, choć biel alejki Uśmiechnięta, przejęty Szukałem spaceru puenty Choć płakał mroczny błękit. III wersja pierwsza Nie było Cię drugą godzinę. Rozpacz, gryzłem jarzębinę Znalazłem list przy wierzbie Mówił: "Nie kochaj też mnie". III wersja druga Nie było Cię wśród wiśni, Koszmar mnie się wyśnił W końcu byłaś, Chryste Pierdolnąłem setkę czystej.
Fly Elika Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 nie wczytuję się za bardzo, to niespotykane i bolesne Pierwsza część okrutna, Drugi to odmieniający barwy dla przeżycia :)) Tak bardzo ładnie, w każdym razie dużo ładniej i cóż po ludzku ; i te kolory różu natury Pozdrawiam
Marek_Dziekan Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Skąd ja to znam? - chyba z autopsji. Witaj w klubie. A wierzba pewnie płacząca.
cezary_dacyszyn Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 I i II zgrabnie , poetycko , III potrzebuje wersji trzeciej - równie mistrzowskiej , a nie jedynie pijackiego bełkotu ;-)
Jarek Mirek Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Słyszałem piosenkę bardzo podobną w treści. Czyżby plagiat pieśniarza? ------------------------------------------- www.sylwesteroferty.pl
miki033 Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Motyw "iścia" zaczerpnięty z utworu Łony "Do Ciebie, Aniu, szłem" , jednakże nic poza tym.
Rekomendowane odpowiedzi