Waldemar Talar Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Patrz mi w oczy bądź obecny rozmawiaj ze mną o niej tu i teraz Nie uciekaj myślami do miejsc w których nigdy jej nie było i nie będzie Nie zakrywaj twarzy - płacz przecież na szczerości rodzą się uczucia Uczucia których zadaniem jest zbliżać do siebie a nie oddalać
Judyt Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 bardzo dobry J. serdecznie
Waldemar Talar Opublikowano 22 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za ten optymizm Judytko . pozd.
anna_rebajn Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Temat wiersza kojarzy mi się z przeżywaniem żałoby i poczucia straty. W sumie poruszasz temat osoby trzeciej, która próbuje być obok. Jest w tym wierszy jakaś bazradność wobec uczuć osoby, której peel chce pomóc i nie potrafi. Tą bezradność - ja przynajmniej dostrzegam w próbie narzucenia sposobu przeżywania - patrz mi w oczy, nie uciekaj, nie zakrywaj twarzy. Jestem obok a przecież tak daleko że dotykiem nie potrafię przeniknąć do wnętrza by dodać odwagi więc uczę się milczeć na tysiąc sposobów - gdy twarz chowasz w dłonie - gdy stygnie herbata - kiedy mówisz do niej że późno i pora już wracać, - kiedy biegniesz postawić na stole jej kubek, potem trzymasz przez chwilę i głaszczesz go czule, - gdy wsłuchujesz się w kroki za drzwiami, na schodach, tylu milczeń mnie uczysz od nowa od nowa Stąd riposta :-). A
Judyt Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za ten optymizm Judytko . pozd. ostatnio mi go brakuje, ale piszesz że optymizm to trochę raźniej J.
Rekomendowane odpowiedzi