Damian Kwiatkowski Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Widziałem Twe oczy moje kochanie, słyszałem Twój oddech patrząc na nie, staliśmy w miłości splotem zachwytu, nie widząc, nie słysząc świata kolorytu. My dwoje tam, na złotym kobiercu, zanurzony cały w Twym najmilszym sercu, mówiłem Tobie jak wiele znaczysz, gdy jesteś, co czuje, niech ktoś obaczy... I zaszumiał z lekka wiatr polskiej jesieni, podniosłem Cię luba pełen nadziei, że nasze dusze na wieczność splotem połączone, zawołałem kocham Cię!, wszystko spełnione.
Marek Konarski Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 nasze dusze na wieczność splotem połączone Gratuluję :)... uczucia, bo poezji tutaj nie ma.
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 zaraz, zaraz, to jest debiut. jeśli to jest jeden z pierwszych wierszy, to nie najgorzej :). temat podjęty w wierszu jest stary jak świat i trudno wymyślić coś nowego. jeśli chodzi o styl, to najbardziej rażą 'Twe' i 'obaczy' - zupełnie nie potrzebny archaizm. poza tym zbyt proste, gramatyczne rymy, przeciw którym z reguły nic nie mam jeśli nie są nadużywane. tutaj jest ich, moim zdaniem, zbyt wiele. rzuca się jeszcze w oczy kilka błędów interpunkcyjnych. to tyle mego ;) marudzenia, bo jak napisałem na początku, jeśli to jest jeden z pierwszych wierszy, to... czytałem gorsze :) pozdrawiam.
Damian Kwiatkowski Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 faktycznie zrodzone z uczuć, ale jeśli to nie poezja to do jakiego gatunku literackiego mam to sklasyfikowac? pozdrawiam serdecznie
Marek Konarski Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To literatura użytkowa, przejmująca funkcje druków reklamowych i okolicznościowej konfekcji. Doskonale wyobrażam sobie taki tekst, na kartce z życzeniami dla młodej pary...
Marek_Dziekan Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Jak dla mnie bez ,,zawołałem kocham Cię!," kawałek w archaicznej formie, ale jednak na pewno poezji.
Rekomendowane odpowiedzi