Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Pytanie o Interklasę...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz mi powiedzieć Andrzeju, o co właściwie chodzi z tą Interklasą, z jej statutem? Jakie są ograniczenia w prowadzeniu/ROZWIJANIU serwisu?
Czemu nie ma czegoś takiego (jak wcześniej przy rejestrowaniu), że sam dokonujesz selekcji wśród rzeszy nowych chętnych do wstąpienia w szeregi użytkowników poezja.org?

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Rozwijać poezja.org możemy.

Ale muszę też działać zgodnie z umową, którą podpisałem. Nie zagłębiając się w szczegóły, mówiąc prosto: młodzieży dać warunki rozwoju i podchodzić tolerancyjnie do ich prac tak, aby oni czuli, że tu jest platforma, na której "robią 1 kroki".

Dlatego dział "dla początkujących" jest pod szczególną ochroną. Nie mogę stwarzać w nim atmosfery, że jest on marginezowany, szufladkowany, selekcjonowany.

Starać się, aby w dziale P nie chodziło o rywalizację, żeby nie był on szczeblem na drabinie kariery.

Tolerancja, pełen obiektywizm, nauka.

Owszem, radykalni - np. co do login, działu Z, forum dysk. - możemy być. Nic nie stoi na przeszkodzie. Są jasne podziały na forum.

Możemy wycinać komentarze, które są napisane niechlujnie itd.

Tylko nie możemy stwarzać pozorów, że forum poezja.org to swego rodzaju codziennik, w którym tylko i wyłącznie stawia się na jakość, nie dając szansy młodym, nowym.

Nie wiem czy to jasno opisałem. Głowa mnie dziś boli okropnie :-) wybacz.

a.

Opublikowano

no to np..

jeśli chcesz się podzielić swoimi odczuciami na temat ostatnio przeczytanej ksiązki, tomiku poezji, obejrzanego filmu, czy wystawy, to zapraszamy! W dziale tym można wymieniać się opiniami oraz zapowiadać wychodzące nowości i zapraszać na spotkania kulturalne (chociaż to głupio brzmi... no ale coś w podobnym brzmieniu chyba, żeby wchodzili tylko szczerze zainteresowani sztuką a nie znów oszołomy robiące szum gdzie się da...)

• Dodaj nową pozycję...