Boskie Kalosze Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 świt. idę tą samą drogą co ślepiec www.youtube.com/watch?v=ByQjsaCyQd0
jasna Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ zaufałeś ślepcowi! (obejrzałam fragment linka) Idę z Wami! :-) by tymczasem przenieść moją duszę utęsknioną do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych (...) Trochę nie podoba mi się pierwszy wers, tzn. konkretnie kropka. Gdyby pozostawić w domyśle czasownik, a zachować formę 3/5/3 o świcie... tą samą drogą co ślepiec ?? Z serdecznymi pozdrowieniami, jasna :-))
Boskie Kalosze Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ zaufałeś ślepcowi! (obejrzałam fragment linka) Idę z Wami! :-) by tymczasem przenieść moją duszę utęsknioną do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych (...) Trochę nie podoba mi się pierwszy wers, tzn. konkretnie kropka. Gdyby pozostawić w domyśle czasownik, a zachować formę 3/5/3 o świcie... tą samą drogą co ślepiec ?? Z serdecznymi pozdrowieniami, jasna :-)) No to jestem w kropce :-) Czyli pomiędzy świtem a tym, który idzie i ślepcem. Kropka bo oddziela ich od świtu i każdy widzi/czuje go po swojemu, ale nie jest samym świtem. Kto wie, czy to nawet ślepiec nie jest bliższy istoty samego świtu? brzęk lustra ślepiec przechodzi sam siebie
Rekomendowane odpowiedzi