Marek Rydzy Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 co zabiega pod jesień młodzieńców o chłopo-robotniczej urodzie, umysłowości worka kartofli? czy ten uśmiech w kącikach ust jaśnieje na myśl o wykopkach? dopisze pogoda, czy stare ubrania zesztywnieją od gliny? dlaczego skończymy zbieranie dopiero w zupełnych ciemnościach, a ziemniaki sczernieją w popiele? jak długo trzeba będzie szorować ręce i nie dać rady brudowi za paznokciami?
Wuren Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Hmmm Coś Pan sugeruje? Bo nie wiem, czego Pan chce się dowiedzieć (pytajniki) i od kogo... Od wspomnianych żywicieli narodu, czy może samemu tak siąść na polu i pomysleć... Jakoś nie dla mnie ten klimat, choć wszędzie chwalę szczerość i rostotę (a może własnie dlatego) Pozdrawiam Wuren Post scriptum A Pan może z Poznania? I drugie pytanie: Po co?
asher Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Siermiężne i zgrzebne. A przez to oryginalne, muszę przyznać.
Piotr Sanocki Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Ładny wierszyk. Oryginalny, ale forma musi być staranniej dopracowana. Szkoda, że użyłeś tylko jednej warstwy - wydaje się nieco zbyt dosłowny, ale przynajmniej poprawny ;) Proponuję popracować na wersyfikacją. Ostatni wers nieco "kuleje", nie pasuje mi to: "i nie dać rady brudowi" - przydałoby się zgrabniejsze zdanie (trochę gubi rytm). Pozdrawiam serdecznie
majkaa_m... Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 pierwszego wersu nie rozumiem, potem ta umysłowość worka kartofli to mi się skojarzyła z kretynizmem (tych młodzieńców?) nie mam pojęcia
Rekomendowane odpowiedzi