zwykła Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 katedr nagrobny spokój tonsurowanych szmer kroków w stallach chórem szelest ust wtórem mały głos dzwoneczkiem chusteczka wydmuchany nos dudni chichotem życie
majkaa_m... Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 katedr nagrobny spokój tonsurowanych szmer kroków w stallach chórem szelest ust wtórem mały głos, dzwoneczkiem chusteczka wydmuchany nos dudni chichotem życie tak mi jakoś bardziej się czyta
Wuren Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Hmm Ogólnie wywołał ciąg skojarzeń - to chyba dobrze, szczególnie, że w ostatnim czasie jakoś mi tak traumatycznie - tak tez ten wiersz odbieram - mimo jawnej, dziewczęcej piosenki radości, smutek wielki... Plus za klimat. Ale błagam - może Pani zalepić poloplastem klawisz "Enter"? nie czepiam się, ale krótkawe wersy mi się źle czyta, łamie mi myśli w połowie, jako że myślę wolno i tradycyjnie... żeby chociaż "Katedr nagrobny spokój" itd.. Pozdrawiam prosto myślący (ale zawsze) Wuren
zwykła Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 hmm ciekawe uwagi...'enterowanie' jest zawsze moją słabą stroną...tym razem chyba jednak pozostanę przy swoim dominie... serdecznie pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 tytuł niejako uzasadnia wersyfikację ale muszę się zgodzic z poprzednikami pocięte za bardzo ale treściowo bardzo dla mnie cudowne pozdrawiam
asher Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 onomatopeicznie, że tak powiem obrazotwórczo. amen :)
zwykła Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 ech Kocico znowu wypadnie ulec pod pazurem argumentu...pomyślę zatem nad wersją kompromisową uściski (jeśli wolno)
zwykła Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Asher amen to raczej jest na początku domina...na końcu licho wie...;))
Ona_Kot Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, teraz tak patrzę i właściwie wersyfikacja najbardziej przeszkadza tylko w pierwszej i ostatniej strofie, może tylko tam pokombinowac - też moge pójść na kompromis pozdrawiam ps. i mam nadzieję, że nikt nie pomyśli, że to za te uściski ;) (uściski, jeśli wolno :D)
zwykła Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 tak na ekspresowo wymyśliłam, mam wątpliwości do chóru, życie jednak bym zostawiła oddzielone...uff
Ona_Kot Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 teraz jestem na tak. gratuluję pięknie :D pozdrawiam ps. moim zdaniem do współczesnej (nie wpadac w samozachwyt - tylko pracować i czytać)
zwykła Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 dzięki piękne Kocico... sama nie dałabym rady... radosny powłóczysty ukłon (niech myślą co chcą...regulamin nie zabrania);D
Freney Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Chyba za późno się tu załapałem, żeby zobaczyć wersję pierwotną, ale co widzę - bardzo nawowe, nawiaste i doskonale mieści się w kościele ;) nie wiem jak wyglądała ta za bardzo rozerwowana pierwocina, ale teraz napięcia między wersami grają bardzo. Prozaik asher może, to i ja "wielokrotnie amen powiem" ;) - serdeczności.
Rekomendowane odpowiedzi