Joanna_Soroka Opublikowano 13 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Stowarzyszenie Autorów Polskich oddz.II zaprasza na kolejne spotkanie 17 września, godz. 18.30, Galeria-kawiarnia "ONA", Warszawa, ul. Grójecka 59/63 (obok Teatru Krystyny Jandy) Temat: Erotyka W jesienny wieczór ogrzeją nas wiersze: Marii Bednarek Zofii Mikuły Katarzyny Nowak Jana Siwmira Roberta Baranowskiego Szykuje się też muzyczna niespodzianka. W Turnieju Jednego Wiersza, mile widziana tematyka erotyczna. Proszę zgłaszać utwory, które nie były dotąd publikowane tzw. zwartym drukiem ani nagradzane. Do zobaczenia
JacekSojan Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 - 17 września objawiła się wielka miłość Narodu Miłującego Pokój, Związku Radzieckiego do sąsiadki Polski. Dobra data na erotyczne wzloty. żartuję, ale ciekawe, czy ktokolwiek zorganizuje Turniej Poezji Politycznej? - jej brak wśród propozycji portali literackich świadczy, że już żyjemy w raju a rządzący wreszcie stali się naszymi kochającymi ojcami... J.S
Joanna_Soroka Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Całkiem interesujący pomysł. Poezja polityczna, czy tylko w jakiś sposób dotycząca współczesnych wydarzeń, powstaje cały czas. Sama coś tam skrobnęłam jak mnie jakieś wydarzenie zdenerwowało, poruszyło, lub zaciekawiło. Może pora aby zebrać wszystkich, by pokazali jak patrzą na świat. Byle to nie było politykierstwo i agitka. No i żeby z tego jakiejś kłótni nie było :) A spotkanie w ONEJ jak zawsze w trzeci piątek miesiąca. Tak wypadło. ps. Mam nadzieję, że będziesz :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w poniedziałek byłem na spotkaniu z Marcinem Wolskim reklamował swoje nowe książki typu coby było gdyby Piłsudski nie umarł a dogadał się z Hitlerem Na moje pytanie gdzie mogę znaleźć kabaret polityczny stwierdził: Jan Pietrzak prowadzi takowy - ciągnąłem dalej a oprócz? nie ma potrzeby tworzenia takich kabaretów Po nim wystąpił Ryszard Makowski były lider kabaretu OTTO i swoim występem udowodnił że jest potrzeba -zebrał duże brawa pozdrawiam Jacek postaram się być w Onej
Joanna_Soroka Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Wolski powiedział, że poezja polityczna niepotrzebna? Pewnie jego własny krzyżowo-katastroficzny wiersz mu się czkawką odbija. Bardzo niepolitycznie jest pisać politycznie zbyt wcześnie i zbyt jednoznacznie wykładać swoje poglądy, którymi w takich chwilach rządzą emocje, a nie rozum. A i wiersz, poza jego problematycznie-merytoryczną stroną, też raczej nieudany. Takie polityczne wiersze, według mnie, muszą mieć jakąś ogólniejszą refleksję nad światem, a nie ocenę tego co się wydarzyło i wartościowanie ludzi -tych za i przeciw. W przeciwnym razie są zwykłą agitką. Do miłego zobaczenia w Onej :)
Rekomendowane odpowiedzi