Błażej Krupa Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 U skraju ruczaju leży, Nie widzę jego twarzy, Matce Ojczyźnie zwrócony, Zdeptany, przyszpilony, W nią wiarą się nie mieni, W kałuży czerwieni, Poległy na polu chwały, Siny Żołnierz Różany. FoRtiS Ofiarom Terroru.
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 dlaczego różany?? bo może ja niedouczona jestem jakaś?
Wuren Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 ech.. kolejny wiersz, przesiąknięty terrorem.. tzn. terrorem psychicznym wobec czytelników, bo jak się pisze o ofiarach, o Biesłanie, to najgorszy knot można sprzedać... współczuję podejścia Wuren
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 siny z wyglądu a Różany z nazwiska?
Błażej Krupa Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Siny, bo jak człowiek jest martwy to jest siny. Różany, gdyż był bardzo młody. Wiadomo, że do armii starych nie biorą. Również dlatego, iż był pełen zapału i chęci do życia. Autor
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 tylko że z tego co jest w wierszu to wynika że on ma zapał i chęć do życia będąc jednocześnie martwym
Ona_Kot Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 niezły gniot gratuluję hahahaha wnioski poprzedniczki są znacznie lepsze od utworu pozdrawiam
Błażej Krupa Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Nieprawda. Jest wyraźnie napisane, że wiarą się już nie mieni.
Błażej Krupa Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Miarą poezji jest miłość człowiek do człowieka. Każdy posiada inną miłość. Mnie nie poruszają komentarze tego typu. Proszę tylko, byście się w swoich wypowiedziach trochę hamowali, gdyż wierze piszą różne osoby, często bardzo wrażliwe. Nie zabijajcie w nich tego co dobre. "******* Cię i tak rozejdziesz się po łokciach, Bo ja jestem bogiem, uświadom to sobie..."
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 wiarą się nie mieni za to różem jak najbardziej poza tym w nią wiarą się nie mieni jakoś niegramatycznie
majkaa_m... Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 ale Panie szanowny nikt tu nie dyskredytuje Pańskich uczuć jedynie sposób w jaki Pan je opisał troszkę więcej dystansu
Wuren Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj racja, Panie, racja.. Jako żem prosty chłop, to i wrażliwość pewnikiem w zaniku, ale i tak wystawiona była na ciężką próbę, gdy odczytywałem kolejne wersy Pańskiego dzieła...
Michał_Zawadowski Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe proponuję powrócić do słuchania paktofoniki a nie odpowiadać na sensowne komentarze tekstami w stylu "pierd... cię" poza tym informuję o istnieniu tak zwanej Piaskownicy. Jest to dział, w którym ten utwór powinien się znaleźć.
Błażej Krupa Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Hej! Zabawni z Was kolesie :) I nie różem tylko czerwienią. Macie może jakieś własne wiersze zamieszczone gdzieś tu? Z chęcią bym przeczytał.
Błażej Krupa Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Wiersz miał być prosty. A co do txt śp. Maga to tak bez ideologii:)
Wuren Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Specjalnie dla Pana Z brzegu ruczaju leży Kazimierz bo czy to w maju czy może w zimie twarzą ku ziemi (a twarz ma siną) między innemi on pija wino czasem się zdarza likier różany jak nos na twarzach kumpli pijanych Ja dedukuję Wiersz ten ofiarom Że nastrój psuję? Ja? Żadną miarą!
Błażej Krupa Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Spox. Kilka wersów jest podobnych, jednakże w w.w. utworze autorowi chodziło raczej o człowieka, który poległ w trochę "inny sposób". Jeśli (jak mi się zdaję) zostałem posądzony o kradzież, odpowiem krótko: nie. Nie czytałem owego wiersza wcześniej. Jutro opublikuję inny mój wiersz jako dowód, iż nie kopiuję. Dzięki za starania. Ten komentarz jest dla mnie najbardziej cenny z wszystkich innych.
Błażej Krupa Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Sory. Źle chyba zrozumiałem. Ty ten wiersz teraz skleciłeś na poczekaniu? Hej! To spoko stary. Bardzo mi się podoba, tym bardziej, że zosta napisany tu i teraz. Jakbyś mógł to proszę byś ocenił co jakiś czas jakiś mój nowo dodany wiersz, oka? Twoje zdanie od tej pory będzie się dla mnie liczyć.
Wuren Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Błażeju -ja nie o plagiat, po prostu z Pana słów złożyłem w kilka minut taką odpowiedź - wierszowaną ripostę w zamierzeniu ironicznie parafrazującą Pana utwór
Błażej Krupa Opublikowano 29 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Ale po mnie pojechałeś!! Wrrr! Ale i tak uważam, iż mój wiersz jest dobry. I wcale nie wciskam kitu! Jest on szczery!
Rekomendowane odpowiedzi