janusz_pyzinski Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 nikt mnie stąd nie wyrzucał odchodziłem sam z własnej woli i niewoli grzechu ani ludzkiego ani boskiego co wszystkimi odcieniami uczuć kładł na stoły kolory pasjansa traciłem wzrok rodziłem na nowo niebo i piekło słyszałem głosy przyklejające do twarzy nieboskłon księżycowe konie wiozły trawy pieszczące piersi tak bardzo spragnione pieszczot samotność kipiała nektarem stokrotek wieszając na szyi wstęgę szosy schodzącą w bezdroża z autostrad już nie grzeszę do pustki gdy świat pachnie jabłkiem postarzam ciało o kolejną zimę wymiętej pościeli próbując rozszyfrować mowę zasuszonych kwiatów gdy kolejne przebudzenie dzwonu wyznacza tylko następny rozdział bez słów milczenie pnie się ku skroniom i jak jaskółka buduje nowy dom
Agata_Lebek Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Drobnej zmiany dokonałam w trzecim i czwartym wersie drugiej zwrotki. Moim zdaniem jest o niebo lepiej ;)) Poza tym całość zbudowana tak jak lubię. Zwalnia czas (jak zwykle) przy czytaniu Twoich wierszy. Cierpliwość to jedna z cech, którą najbardziej cenię u Ciebie. Ech te jaskółki...nikt mnie stąd nie wyrzucał odchodziłem sam z własnej woli i niewoli grzechu ani ludzkiego ani boskiego co wszystkimi odcieniami uczuć kładł na stoły kolory pasjansa traciłem wzrok rodziłem na nowo niebo i piekło słyszałem głosy przyklejające do twarzy nieboskłon księżycowe konie wiozły trawy piersiom tak bardzo spragnionych pieszczot samotność kipiała nektarem stokrotek wieszając na szyi wstęgę szosy schodzącą w bezdroża z autostrad już nie grzeszę do pustki gdy świat pachnie jabłkiem postarzam ciało o kolejną zimę wymiętej pościeli próbując rozszyfrować mowę zasuszonych kwiatów gdy kolejne przebudzenie dzwonu wyznacza tylko następny rozdział bez słów milczenie pnie się ku skroniom i jak jaskółka buduje nowy dom
Bernadetta1 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. możesz milczeć, ale pisz takie wiersze:)pozdrawiam...
dawniejbezet Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Czy Pan się nie boi, że kiedyś napisze za ładnie? Pozdrawiam
Leszek_Nord Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Trochę inaczej niż zwykle i muszę powiedzieć, bardzo ciekawie. Większa dyscyplina słowa bardzo Ci Januszu służy. Podoba się. Pozdrawiam. Leszek
Dorota_Jabłońska Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę się nie bać - pisać jeszcze ładniej :) Pozdrawiam najserdeczniej :)
BARBARA_JANAS Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 nikt mnie stąd nie wyrzucał odchodziłem sam ciekawie na tej stronie, nareszcie dzięki Januszu. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi