Tomasz_Biela Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 poznałem ciebie samą na ulicy tłocznych ludzi w tłoku lamp to była noc a ty odeszłaś w spłoszoną nieosiągalną dal załamania świateł dni nieokreślonych przelewane do naczyń bez form odpryskują w miliony próżnych stron w cieniu którego nigdy nie znałem byłaś damą zdradzieckich zmian ja byłem gościem straconych lat mdłych zwyczajów i dumnych praw załamania świateł dni nieokreślonych przelewane do naczyń bez form odpryskują w miliony próżnych stron poznałem ciebie raz na ulicy odeszłaś jak przetrącony wiatr w tłoku jaskrawych lamp zgasło pragnienie tego że ja załamania świateł dni nieokreślonych przelewane do naczyń bez form odpryskują w miliony próżnych stron / tekst który kiedyś napisałem w garażu bo nie było tekstu do melodii :) później wyszło co wyszło z mojego gardła i gitary i tego powyżej / a poniżej bonus w684.wrzuta.pl/audio/8YRURq14ac9/tomasz_biela_wokal_i_tekst_mariusz_kaczmarczyk_gitara_garazowo_-_homomantra_-_kobieta_ktorej_nie_bylo
Magda_Tara Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 fajnie byłoby to usłyszeć :D piosenka to trochę, co innego niż wiersz. podoba się idę słuchać ;D i powiem, jak :*
Waldemar Talar Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Witaj Tomaszu - jako teks piosenki bardzo na tak - ale jako wiersz to mym skromnym zdaniem bez refrenu również bardzo urokliwy . A zresztą co ja tu będę się rozpisywał - jest nastrojowo i melodyjnie w tym garażu . pozd.
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Magdo / nie pourywaj sobie uszu /
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miła wizyta dzięki Waldemar / t
Magda_Tara Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Magdo / nie pourywaj sobie uszu / nie pourywałam, zwłaszcza, że to już słyszałam, wiedziałam, kiedy będzie ostrzej! podoba się znowu - i nie tylko mnie ;D :*
Łukasz Nycz Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Witaj, nie chodzi o to, że się mszczę, ale zobaczyłem, że również dodałeś wiersz, więc skomentuję. Z góry dziękuję za komentarz pod moim wierszem : ) No więc. Każda strofka w tym wierszu jest nakręcana jak pozytywka- w każdej sytuacja liryczna ma się niby zarysować, ale kiedy kończy już się strofa, wszystko spełza i pozostaje dalsze czytanie. Oczywiście- z warsztatem też nie jest najlepiej (wtórne elementarium "tłoku lamp" etc), warto również nad nim popracować. Bo jak na razie jest to zaczyn na coś, co może urzec. Chociaż... : )
Tomasz_Biela Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to nie wiersz tylko tekst piosenki / jakbyś tak łaskaw był się domyśleć i mogłeś odnieść się też do utworu poniżej z wrzuty który dodałem ale prawdopodobnie nawet nie czytałeś tekstu a nawet jeśli to dziękuję za uwagi nie pierwsze nie ostatnie / t
krzysztof marek Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 też bym posłuchał, na żywo ma się rozumieć ;) muzyczno-wokalne otoczenie tego tekstu to co innego niż suchy tekst, co oczywiste. pozdrawiam Tomaszu.
Łukasz Nycz Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to nie wiersz tylko tekst piosenki / jakbyś tak łaskaw był się domyśleć i mogłeś odnieść się też do utworu poniżej z wrzuty który dodałem ale prawdopodobnie nawet nie czytałeś tekstu a nawet jeśli to dziękuję za uwagi nie pierwsze nie ostatnie / t Piosenkę słuchałem, ale patrzyłem pod kątem poetyckim, nie wokalnym.
Judyt Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 i to wszystko wytrzymał ten garaż? a tak poważnie: pozdrawiam serdecznie starego i mam nadzieję nowego Tomasza. Tekstu ani piosenki nie będę oceniać bo już ją kiedyś słyszałam i wiesz... J. serdecznie
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. liczyłem na to że posłuchasz bo można pod tekstem jest umieszczony link / t
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wytrzymał jeszcze więcej i jeszcze dużo wytrzymać może / dzięki za wizytę / t
krzysztof marek Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. liczyłem na to że posłuchasz bo można pod tekstem jest umieszczony link / t wiem że jest, z tym że mój sprzęt komputerowy ma aktualnie unieruchomione głośniczki. niemniej, i tak nie ma to jak 100% live, "tu i teraz".
cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 czuję bluesa ... sprawdzę zatem muzycznie ;-)
Rekomendowane odpowiedzi