Henryk_Jakowiec Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Dziś każdemu wolno a więc robią jaja. Pan Przywódca oraz, jego wierna zgraja
Don_Kebabbo Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecz dla ludu sznur kokardą Gdy tym kilku Wielkim Panom Przyjdzie chętka by na twardo Coś zgotować na Wielkanoc
Janusz_Ork Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Veni, vidi i jak zwykle, czytając Ciebie, otrzymałem porcję dobrego humoru. Pozdrawiam serdecznie. J.
Waldemar Talar Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie tylko przywódca drogi Henryku i jego zgraja robi sobie z nas jaja lecz również jeszcze ktoś inny jest temu wszystkiemu winny A kto niech odgadnie czytelnik ja w nagrodę zafunduje piernik piernik na jajach świeżutkich nie na zbukach gruboskórnych pozd. ubawiony Waldemar
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecz dla ludu sznur kokardą Gdy tym kilku Wielkim Panom Przyjdzie chętka by na twardo Coś zgotować na Wielkanoc Nie czekają Wielkanocy bowiem z racji swojej mocy (o czym już koguty pieją - jaja wkrótce też zdrożeją) by w budżecie łatać dziurę są gotowi zedrzeć skórę a więc cichcem, bez hałasu przyjdzie chyba wiać do lasu gdyż gajowy i myśliwy bardziej będzie nam życzliwy i w paśniku sól i sianko będzie darmo na śniadanko. Pozdrawiam serdecznie HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bez humoru rzekła nioska - we mnie ból jest oraz troska o potomstwo bowiem zgraja ma podbierać moje jaja by załatać w kasie luki a mnie jakieś stare zbuki chcą podrzucić prosto z portu jako odrzut, ten z eksportu. Ja choć o to mnie nie proszą trzymam sztamę z tą kokoszą prosząc boga by dał wsparcie aby bronić jaj zażarcie.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie tylko przywódca drogi Henryku i jego zgraja robi sobie z nas jaja lecz również jeszcze ktoś inny jest temu wszystkiemu winny A kto niech odgadnie czytelnik ja w nagrodę zafunduje piernik piernik na jajach świeżutkich nie na zbukach gruboskórnych pozd. ubawiony Waldemar Nie wiem kogo masz na myśli, oszołomów wszak bez liku ale chyba pomyślałeś o tym samym polityku a więc czekam na nagrodę i zalewam wrzątkiem kawkę a ty śpiesz się bo ów piernik ma posłużyć za przystawkę. pozdrawiam serdecznie HJ
Magda_Tara Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja się podczepię pod Janusza :))))))))) Janusz, pozwolisz? pozwolił ;D
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja się podczepię pod Janusza :))))))))) Janusz, pozwolisz? pozwolił ;D Nie wiem co napisać teraz bo jak on Cię sponiewiera no bo skoroś podczepiona - pod co? Szyję czy ramiona? Ważna także jest postawa, gdy leżąca – to stół, ława? A jeżeli na tapczanie to od skraju czy przy ścianie. Rozwiej moje wątpliwości i z humorem te sprośności przyjmij albo zgań przykładnie czyli ostro i dosadnie. pozdrawiam serdecznie:)))))))) HJ
Janusz_Ork Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Henryku, dziękuję za rymowaną odpowiedź. Pod Twoimi wierszami jest zawsze tak sympatycznie. Pozdrowienia. J. Magdo, ależ bardzo proszę, cała przyjemność po mojej stronie. Twoje towarzystwo to wielka radość dla mnie. Serdecznie. J. :))))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Upłynęło trochę czasu, jaj skorupki popękały, kwoka wodzi swe kurczęta, kurnik staje się za mały i z powodu tego właśnie w prasie dano ogłoszenie - mały kurnik na ciut większy za dopłatą, wnet zamienię. Rozdzwoniły się komórki, dzwonią także stacjonarne lecz kurniki na zamianę według kwoki są za marne, ona chciała by kurczęta, (jej synkowie i córusie) nie gnieździli się na grzędach lecz pławili się w luksusie. Wspomóż zatem tą rodzinę dorzucając parę groszy na ten luksusowy kurnik dla kurczątek i kokoszy. O kogucie nie wspominam bo grzebnąwszy raz ostrogą spojrzał na to biedne stadko po czym poszedł swoja drogą. Pozdrawiam serdecznie HJ
Rekomendowane odpowiedzi