zieloneciele Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jak będziesz moim bratem, to będziesz mnie mógł bić, ile zechcesz.* I. Na poligonie. Sekrety. Dołek w ziemi wykładasz kwiatami, na to kawałek szyby, przysypane i już można rozmyślać, że ktoś nadejdzie, a wtedy szukaj Sekretów, szukaj. II. Nadłącze. Betonowy prostokąt nabierał ciepła, a oddawał cuda. Przy nim żółta tablica zakaz wysypywania DZieci. III. Ważne daty i miejsca, jak to. Ksiądz przemawiał długo, ze smutkiem. Patrzył w krzaki, miał sukienkę w groszki i sandały - tak samo, jak wlokący się za pudełkiem po butach orszak żałobników, sieroty i wdowa po kanarku. Tamtej małej było ładnie z warkoczami. *kursywa jest cytatem z filmu pt. "Kochankowie mojej mamy".
dzie_wuszka Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 hm, sekrety... hm bardzo ładna trzecia część :))
Lady_Supay Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Pamiętam dołki w ziemi z kwiatami i szkiełkiem. :) Ostatnia część świetna, natomiast II nie bardzo rozumiem. Pozdrawiam.
janusz_pyzinski Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 cierpkie te Twoje landrynki,i słodkie,bo coś mi przypominają,a obok tego czegoś nie potrafię przechodzić obojętnie pozdrawiam
Czarna Wstążeczka Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 gdyby można było dodać wiersz do ulubionych więcej niż raz, zrobiłabym to teraz. jak to z dziewczynami, które nagrywały sobie na taśmach ciąg jednej i tej samej piosenki po stokroć i mieliły to w magnetofonach, moja mama tak robiła, ja już nie z tej epoki. wiersz jest super.
Rekomendowane odpowiedzi