-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Alicja_Wysocka · Opublikowano
@Berenika97Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bereniko, Ty z nie mniejszą - skomentowałaś, dziękuję :) @Myszolak Może nie będzie łatwe, ale da się. Zadziwiająco wiele można znieść i wiesz, słyszałam takie zdanie: Co cię nie zabije, to cię wzmocni. Słonka dla Ciebie :)Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
Przez Alicja_Wysocka · Opublikowano
@vioara stelelorOjej, co za opakowanie? Dziękuję! -
Przez andrew · Opublikowano
@Berenika97 Tak bywa. Można nie słuchać przyjaciół. Postarać się jeszcze raz... Potrwa jeszcze kilka miesięcy, jeśli był powód. Już nigdy nie będzie tak sam. Znam to ... Może nie warto sobie i komuś zabierać czas. ... lepiej nie myśleć płyniemy jak statek biały żagiel szuka korzystnego wiatru a jest...w dalekiej podróży czekają porty ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia -
Przez aniat. · Opublikowano
Szczelina między deskami zabiera mój świat — ciepły, pachnący chlebem. Myśli uciekają spod kół, tłuką się po polach, by zgubić lęk. To takie niesprawiedliwe. One tam, ja tu. Na następnym postoju wymyka się nadzieja. W dłoni trzyma mój spokojny oddech. Opuszcza mnie bezszelestnie i trochę wstydliwie. Ostatnia stacja. Ucieka życie. Patrzy przez szczelinę między deskami, ale nikogo już tam nie ma. -
Przez Marek.zak1 · Opublikowano
Słowo przyjaciel ma dwa odcienie, jeden amerykański, gdzie "friend" oznacza znajomego i takie bardzie nasze znaczenie, że przyjaciel to ktoś bardzo bliski i oddany, a jak ktoś ma jednego, to już sukces. W znaczeniu wiersza, koledzy pocieszają porzuconego, czy niechcianego. Oni się śmieją, pocieszają, a może ta dziewczyna podoba się niejednemu, a skoro tamtego nie chciała, to jest szansa, że będzie chciała kogoś z nich. Prawo lasu, sorry. Nie wiem, czy "przyjaciółki" też pocieszają porzuconą / niechcianą w podobnej sytuacji, ale pewnie jest podobnie. Pozdrawiam serdecznie.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne