Anna_Para Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 pożar łąk zadziwia szeroko na stole dwie łyżki niosę rumianki zielone u podstaw tak się nie myśli co ma boleć jeśli tylko cukier i parę liter na szarym papierze dziwi się że zbłądził a przecież odszedł z blizną zakamarki pamięci bolesne jak gwoździe na parkiecie
Magda_Tara Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, no, Para, umieeesz! ;( "Epidemia" Paruś, wzruszyłam się a zatemmuszę o kurczaczkach bo kurczaczki latem są ślicznie puchem zarośnięte jak jego ucho we wnętrzu ołówkiem skrobie w giegie ołówkiem tylko on umie nikt więcej a chmury po ziemi trą taka to rozkosz od niego a co! nawet jeśli nie jest pierwszy to na pewno nie ostatni lubię w takiej matnilokatorze i we wstręcie się czereśnić pięść otworzę odejdę w horrorze już!
Anna_Para Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 No, no, Taro! Zadziwiasz mnie. Najbardziej to wymowne "już". Cieplutko, Para:)
Magda_Tara Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyczułaś...? ma swoją wymowę, nieprawdaż????? buziak! Paruniu. zadziwienie za dziwienie :))))))))))))))))))))))
Anna_Para Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Jeszcze raz pełna podziwu i uznania - dziękuję. Para;)
krzysztof marek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 przyznaję - zagadkowy wiersz jak dla mnie. ale trudy dnia dają mi o sobie znać ;) a tak do rzeczy: w pierwszej strofce zdecydowaniej przemówiłby do mnie "pożar łąki". liczba mnoga w tym przypadku zaciera rozprzestrzeniony obraz. w drugiej zastanawia mnie celowość użycia przymiotnika "szarego" ale znowu jakby wykreślić to od razu papier samotny. nie. lepiej brzmi i przemawia szary papier :) i jeszcze co mnie tak korci to zamiana "zadziwia" na "dochodzi" w pierwszym wersie. powiem Tobie Aniu, że te ostatnie dwie - mniej rozbudowane formy niż zwykle - są świetne! pozdrawiam serdecznie :)
Anna_Para Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Krzyś, jak zwykle - niezawodny! Dzięki, mój Drogi! Cieplutko, Para;)))))))
Grażyna_Kudła Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Łąki spłonęły jak nadzieja, a na stole nadal dwie łyżki, to rzeczywiście może doprowadzić do obłędu, lepiej skupić się na pracy. A cukier? Dla podniesienia adrenaliny, kiedy życie peelki zaczyna słaniać się na nogach. A te litery na szarym papierze, to listy, albo wiersze... Peelka musi nauczyć się teraz ostrożnie stąpać na parkiecie życia. Tak sobie spróbowałam iść na całość :))) Aniu, w nowym stylu też jesteś świetna, wiersz w moim klimacie, cudeńko. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. :)
Anna_Para Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Grażynko, bardzo, bardzo mi miło! Cieplutko, Para:)
Fly Elika Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 szczególny fragment dla mnie to wyciąganie tych gwoździ z parkietu
Rekomendowane odpowiedzi