Mateusz Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 To był najpiękniejszy sen jaki w życiu widziałem. Twoje ciało wyrzeźbił pewnie sam - Michał Anioł. Cudne, wzgórza, doliny. Bóg by się sam zachwycił. Wyjątkowy krajobraz idący w doskonałość. Nie namalowałby sam mistrz pędzla. Leonardo Więc połączył wizję z geniuszem tworząc ideał. Urok Twój mami mnie, i upadla moją duszę Jesteś ponad wszystko, nie zasługuję na miłość. Wyrzekasz się mnie, gdy piszę o Tobie poemat. Niebo moje to Ty? Kochać Ciebie to za mało! W prawdzie ulotnych nadziei, za którą płacę karę. Życie kręci film. Moje niebiańskie Eldorado. Odleciałem w obrazie nad szczyty moich marzeń. W tańcu zmysłów:wyobraźnia maluje obrazem.
Joanna_Janina Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ładne przejście przez sonet. Wszystko tak pięknie ze sobą współgra. Mistrzowska forma czternastozgłoskowca. Gratuluję. Mam jednak jedno ale co do tego wersu: "O miłości nakręcił, bym tam film, na wideo!" To mi jakoś nie pasuje. Jakoś to niegramatyczne i nieskładne. Tak nie wiadomo skąd... Pozdrawiam serdecznie ;) Janina
Czarna_Dama Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Całość kupuję, ślicznie napisałeś. pozdrawiam.
Mateusz Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Joanna Janina:mogę oczywiście zmienić. np.na taki -"O miłości mogę tylko śnić, ale dlaczego? To tak na szybkiego. Przemyślę jeszcze ten cały wers. Dziękuje za wizytę i ciepły komentarz. Pozdr. b; J.S
Mateusz Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Czarna Dama:wszystko mi zabierasz, jeszcze mnie zabierzesz. To by był - dopiero film. Ryk lwa i skowyt lwicy. Tak sobie żartuję. Ale miło mi. Pozdr b; J.S
Kaliope_X. Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Salve! Mnie się podoba dla jednej przyczyny szczególnie: to jest bardzo zgrabne połączenie tęsknoty wywołanej obrazem, imaginacją z optymistycznym oczekiwaniem, nadzieją i uwielbieniem. I jakaś wewnętrzna radość bijąca z tego wiersza udziela się od samego rana... Pozdrawiam, K. W.
Mateusz Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Kaliope X.chciałem go oddać w takiej treści i w tym obrazie, aby przyciągał. Z taką...lekką odrobiną humoru. I chyba widzę, że mi się to udało. Pozdr. b J.S
Agata_Lebek Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 To był najpiękniejszy sen, jaki w życiu widziałem. Twoje ciało wyrzeźbił pewnie sam.- Michał Anioł.Te wzgórza i doliny. Bóg by się sam zachwycił.Ten unikalny krajobraz i ta doskonałość. Nie namalowałby sam mistrz pędzla. Leonardo. I był to początek mojej wizji. - Moje niebo! Tak chciałoby się żyć w takim rajskim Eldorado. O miłości nakręcił, bym tam film, na wideo! Za tą kotarą ujrzałem wreszcie -"swój nagi grzech" Świat z mej duszy, o mój Boże! Ze snu astralnego. Gdyby tak można było, przez to lustro, w czasie przejść. Gdziekolwiek jesteś znajdę cię. To będzie mój odlot. I przepłynę na drugi brzeg, choć mieszkasz daleko. Jakby co? To sobie kupię bilet na samolot. Nadal popełniasz te same wpadki ;) Coś z tym zrób.
Mateusz Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Agata Lebek; Tak wiem w czym rzeczy. Właśnie zrobiłem sobie małą korektę z niektórych wersów. Aby pozbyć się tych powtórek. Pozdr. b; J.S
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 ...a jak będzie z innej galaktyki ???...to wieszże możesz se wsadzić ten bilet " tam gdzie słońce Panu Majstrowie nie dochodzi " :)))....a tak poważnie " troszku " rozśmieszyło mnie zakończenie .przypomniał mi sie stary dowcip " jakby co, bedziemy w kontakcie powiedziały pluskwy do właściciela " :)))....ale się tu czepiają tego tekstu ...no ależ, cóś widać na rzeczy musi .... :))
Mateusz Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zdzisław Chciwiec:to jest-"Zoned", ala - Sonet. Tutaj wszystko może być możliwe. Końcową puentę mogę zmienić. np. "Jakby co? Zamówię bilet w kosmos na Alegro" Pozdr. b; J.S
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) a " wszystko się może zdażyć " jak w piosence ...pozdro
Fly Elika Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 ten wiersz to jakieś wspomnienia? J.S, Zamiarem autora być może była zabawa - nie wiem po prostu stara się wzruszyć, ale i zasmuca trudno rozumieć to tworzenie ciała w tym wierszu Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi