Leokadia_Koryncka Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Rozkochałeś mnie w sobie płochy wietrze sierpniowy, słodkim zmierzchem maciejki, pól - szelestem zbożowym. I rozwiałeś mi warkocz, aż ku ziemi owsiany, dałeś płomień policzka po pszeniczny rumiany. A na grzbiecie płótnianym rolnej wstęgi ojcowej szumne kłosy szyszate żytnie, świeże, chlebowe. W błękit skwarne południe ogniem słońca dotknięte niczym zjawy - obłudne chmurnych pierzy naręcze. Wiedziesz mnie - rozkochaną poprzez głusz macierzany, zanim letnie sny miną z gwiazd dziurawca utkane.
Eunicee Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Ale prowadzisz pięknie, można śpiewać:) pozdrawiam
Leokadia_Koryncka Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eunicee: trzeba by podkład, i głosik słowiczy posiadać... Dziękuję za śpiewająco o wierszu:) Pozdrawiam, Leo.
Waldemar Kubas Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Komentarz zostal skasowany przez administratora forum, ze wzgledu na zlamanie regulaminu serwisu. Uzytkownik otrzymal stalego bana.
Duks Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Witaj Leo. Powiem krótko – dobry wiersz. Pozdrawiam, Andrzej Ps. „po - pszeniczny” Moim zdaniem może być osobno tylko bez tego myślnika.
M._Krzywak Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Jest lirycznie, rzadko spotykane, ale jest... Na tak. Pozdrawiam.
Anna_Myszkin Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Rób tak dalej, Leo, żeby się nie kurczyło to liryczne w poezji, bo ono ma mieć swoje miejsce tutaj właśnie. Pozdrawiam Pejzażystkę Prawdziwą :)
krzysztof marek Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 ładny i solidny wiersz Leo. pozdrawiam :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wald: bardzo ładnie namalowałeś wyobraźnią klimat tego wiersza. Pisząc, tak widziałam...:) W Warsztacie zmieniałam i nie zwróciłam uwagi na odległość (spacje), ale już jest ok. "po pszeniczny" - niech zostanie. Pięknie dziękuję za czytanie i sugestie... Przyjaznego - Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Andrzeju: dziękuję za krótko, i na temat. Jest bez myślnika, rzeczywiście zbędny. Przyjaznego - Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...jak pan Michał na moim kawałku podłogi, ale jest... Dziękuję za konkretnie, na tak. Pozdrawiam, Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu: nie zawsze się udaje do końca lirycznie, czasem wcale....:) Tym razem zasługa Małej Ojczyzny. Dziękuję za pięknie o Niej:)) Miłego - Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzyś, dziękuję za pobycie i dostrzeżenie... Miłego, Leo.
Waldemar Kubas Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Komentarz zostal skasowany przez administratora forum, ze wzgledu na zlamanie regulaminu serwisu. Uzytkownik otrzymal stalego bana.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wald: bardzo ładnie namalowałeś wyobraźnią klimat tego wiersza. Pisząc, tak widziałam...:) W Warsztacie zmieniałam i nie zwróciłam uwagi na odległość (spacje), ale już jest ok. "po pszeniczny" - niech zostanie. Pięknie dziękuję za czytanie i sugestie... Przyjaznego - Leo. Wprzęgając wyobraźnię próbowałem jedynie podążyć za Tobą i odczytać to, co tak ładnie namalowałaś słowem. A jeśli jesteś zadowolona z mojego odczytu, tym większa radość interpretatora… Dziękuję za…, i pozdrawiam cieplutko. Wald. Jestem do tego stopnia, że obraz przez Ciebie stworzony powieszę nad łóżkiem. I żeby nie było nikomu - to, tamto:)) Buziak, Wald i cieplutko... Leo.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 ładnie siódemka z rymem w wersach parzystych ach szelesty zbożowe maki chabry kąkole zapatrzony w nie człowiek tak jak w obrus na stole lub do uczuć to eter westchnień marzeń i wyznań gdzie rozbudza kobietę zagubiony mężczyzna pozdrawiam Jacek
Waldemar Kubas Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Komentarz zostal skasowany przez administratora forum, ze wzgledu na zlamanie regulaminu serwisu. Uzytkownik otrzymal stalego bana.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku: dziękuję za wierszowy komentarz. Rzadko się takie zdarzają, a powinny... Dziękuję za miło o wierszydełku:)) Pozdrawiam, Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A myślał, że co? Wirtualny nie zaszkodzi przecież:)) Podpatrzyłam u Madzi - mea culpa:)) Serdecznie - Leo.
Rekomendowane odpowiedzi