Jaszczurka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Nawet nie odwróciła się. Zginęła w lesie machających rąk na pożegnanie. Płakała deszczem - krople układały się w imię, ..." muszę znaleźć dzień "... - powiedziała. Nie będzie szukała - poczeka, może nadejdzie. Chce przecież tylko sprawdzić swoją inność. Zapomniała, że noc przychodzi wcześniej o godzinę. Zostawiła klucze w śmiesznym futerale.Wróci. Tutaj czeka na nią zapłakane małe szczęście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryf Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witaj Anastazjo... Wróci na pewno nim księżyc wzejdzie, Nim noc przykryje rany. Wróci bo musi... czekaj, a będzie. Czas też odzyskasz, ten odebrany. Łzy cenne zbieraj w serca krysztale, Zmieszaj je z siłą dobrej nadziei. Słońce zaświeci w duszy na stałe, Miej tylko miłość, niezłomną wiarę. Przyjm pozdrowienia od skrzydlatego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszczurka Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie dziękuję Panu za dwie urocze strofy i skrzydlate pozdrowienia - odwzajemniam z całą szczerością i bardzo jestem wdzięczna za wszystkie ciepłe słowa.Swoje wierszyki (jak zaznaczyłam w niektórych komentarzach) pisałam już po tych, najbardziej bolących zdarzeniach.Dwa ostatnie, to już inny rodzaj rozterki.Przepraszam, napisałam tak, jak tylko umiałam -nie chcąc grać na cudzych emocjach.Zdaję sobie sprawę, że moje pisanie może być czytelne -jedynie, dla niektórych osób.Mama wróciła po prostu do Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danuta Duszynska Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Teskni za malym szczesciem, z pewnoscia wroci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi