Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @FaLcorN z tego wiersza bije wdzięczność, tak mi się wydaję jak wdzięczność dla rodzica/ojca. Ładnie napisane.  Pozdrawiam:)
    • Z hydraulikami jest podobnie. Ten, którego znam, jest jeszcze młody...   Konik czyli hobby?   młody hydraulik Czesiek znad Bzury lubi antyki jak mało który jego konik i w robocie często mu przynosi krocie zwłaszcza gdy przepcha już stare rury   Pozdrowionka.
    • @Duch7millenium aż tak nie siedzę, ale wewnętrzne dziecko mi mówi coś jeszcze zrób w życiu, może powinnam sprzedawać swoje ciuchy, które sama projektuję, proste, wygodne, oddychające, bo z jedwabiu, moje marzenie, już nawet myślę czy nie zacząć od gumeczek, koszulek, spódnic, a mam fajną krawcową. Bóg pomaga, ja mam zawiłe myśli i nie byłam doceniona, tylko oj syn taki kochany i jego przyjaciele. 
    • jego  drogą  życia  są  myśli one otwierają okna i drzwi pokazują gdzie śpi grzech a gdzie sens dnia i nocy   jego  drogą  życia  są myśli nie wstydzi się ich są jego codziennością która wie czego chce   jego  drogą  życia są  myśli to one uczą kochać a nie opluwać śmierci i cieni zmęczonych drzew
    • @iwonaroma   Tam gdzie rozum nie idzie z sercem w parze Śmierć czeka w zatrutym wodą konformizmu garze.   Gdzie oka za oko nie wybijesz Tam ciężar wycofania wypijesz   No chyba, że hipokryzja jest zaraźliwa, a niektórzy nie mają przeciwciał w postaci ciekawości, przenikliwości i chęci stawania po właściwej stronie, a ich życie jest zaledwie półśrodkiem i lekarstwem na zapomnienie tego, co nieuniknione. W sumie chyba wszystko sprowadza się do bycia szczerym samemu przed sobą, a mówiąc szczerze - to do posiadania serca w ogóle.   Ja rozumiem, że boli d**a, gdy ktoś jest autentyczny i nie przystaje na głupoty, które mu od dziecka cisną. W sumie żal mi tych wszystkich dzieci, które żyją w tych zakłamanych rodzinach.   Ale, jak to już ktoś powiedział: "kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza"   Jeśli nie widać związku, to nie widzę związku pomiędzy osobistymi motywacjami i dalszym sensem prowadzenia tej - o miłości - rozmowy. Ślepemu nie przemówię.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...